El portaveu de Compromís per Ontinyent entra a formar part d’aquesta comissió de treball que s’ha constituït en la seu de la Conselleria d’Innovació, Indústria, Comerç i Turisme, en sessió presidida per la Consellera

Aquest dimecres 28 de febrer, el regidor i portaveu de Compromís a l’Ajuntament d’Ontinyent, Nico Calabuig, ha estat nomenat secretari de la Comissió d’Innovació, Indústria, Comerç i Turisme de la Federació Valenciana de Municipis i Províncies (FVMP). La sessió de constitució d’aquesta comissió de treball s’ha celebrat a la seu de la Conselleria d’Innovació, Indústria, Comerç i Turisme, a la ciutat de València, presidida per la Consellera Nuria Montes, així com la presidenta de la Federació Valenciana de Municipis i Províncies i alcaldessa de Requena, Rocío Cortés. Aquesta comissió també estarà integrada per la regidora de Turisme i Platges de l’Ajuntament d’Alacant, Ana Poquet (PP), com a presidenta; i l’alcalde de Dénia, Vicent Grimalt (PSPV-PSOE), com a coordinador, entre altres edils.

Aquest nou nomenament reforça la figura de Nico Calabuig com un dels lideratges emergents de Compromís en l’àmbit del municipalisme valencià, i posiciona l’ontinyentí en una comissió de treball amb funcions consultives en matèries d’importància per a la capital de la Vall d’Albaida, com són la política industrial, la innovació o el comerç.

En paraules de Nico Calabuig, “entrar a formar part de la comissió d’Innovació, Indústria, Comerç i Turisme de la FVMP és un nou repte que assumisc amb il·lusió i responsabilitat. Com a ontinyentí, poder participar en una comissió de treball on es tractaran temes relacionats amb la política industrial, el comerç o la innovació en els nostres sectors productius és un honor. Aquesta comissió té una funció fonamentalment consultiva, però representa una oportunitat per a fer arribar les demandes dels sectors econòmics de la nostra ciutat i de la Vall d’Albaida als centres de decisió en l’àmbit autonòmic. Humilment, intentaré aprofitar aquest espai per a defensar solucions a les necessitats de les treballadores i dels treballadors i de les persones emprenedores de la nostra terra”.

“Durant els darrers huit anys, la Conselleria d’Economia Sostenible liderada per Compromís en la persona de Rafa Climent ha impulsat polítiques de foment de la indústria local, el comerç de proximitat i els sectors productius autòctons. La gent sap que les ajudes a la millora i modernització dels polígons industrials, a la transició energètica, renovació de maquinària o promoció exterior, han estat una aposta de Compromís per contribuir a reindustrialitzar el nostre País. Els sectors productius d’Ontinyent i de la Vall d’Albaida s’han pogut beneficiar d’aquestes ajudes i inversions, i el que vull amb la meua participació en aquesta comissió és reivindicar que la política industrial i la inversió pública en innovació s’amplie i no es retalle. En la primera reunió he volgut intervindre per demanar més suport a la internacionalització de les PIMES. Perquè hem d’apostar per una economia forta, diversificada i d’alt valor afegit, que genere llocs de treball de qualitat i ben remunerats amb l’objectiu de millorar la qualitat de vida de les persones. A més, com que la comissió també debatrà al voltant de les competències en matèria d’energia i consum, he volgut intervindre per defensar la capacitat de decisió dels ajuntaments a l’hora d’escollir espais racionals on ubicar possibles projectes de plantes fotovoltaiques sense agressions al territori”, afirmava Calabuig.

Nico Calabuig concloïa “agraint a Compromís la confiança i l’oportunitat. Venint d’una comarca industrial, innovadora i emprenedora, és un orgull poder participar d’un espai de treball que pot aportar una perspectiva interessant des del món municipal a la presa de decisions per part de l’administració autonòmica. Com sempre, treballarem de la mà dels sectors productius per fer arribar les seues justes demandes, i esperem que els actuals governants de la Generalitat tinguen la sensibilitat necessària per a escoltar-les i tindre-les en compte en l’aplicació de les seues polítiques”.

Nicolau Calabuig i Serna

Nicolau Calabuig i Serna és graduat en Ciències Polítiques i de l’Administració Pública per la Universitat de València, i Màster en Professorat d’Educació Secundària en l’especialitat de Formació i Orientació Laboral per la Valencian International University (VIU). També ha cursat un postgrau d’Expert Universitari en Nou Règim Jurídic de les Administracions Públiques a la Universitat de València.

En 2019 i amb només 23 anys, Nico Calabuig va encapçalar per primera vegada la candidatura de Compromís per Ontinyent a les eleccions municipals, obtenint dos regidors, sent l’única formació política que va mantindre sense descendir la seua representació municipal, malgrat l’auge de La Vall ens Uneix de Jorge Rodríguez, i la desaparició de l’arc plenari del PSOE, Ciudadanos i Esquerra Unida. Quatre anys després, a les eleccions municipals del 2023, Calabuig va repetir com a cap de llista, i Compromís per Ontinyent va créixer fins als quatre regidors, erigint-se en Cap de l’Oposició i aconseguint doblar la seua representació en un context de baixada de la representació institucional de la coalició valencianista en l’àmbit autonòmic i municipal.

Actualment i des de desembre de 2021, Nico Calabuig treballa com a assessor de polítiques municipals al grup Compromís de la Federació Valenciana de Municipis i Províncies, i forma part de l’Executiva Nacional de Més-Compromís amb responsabilitats en l’àrea de municipalisme, càrrecs que compatibilitza amb la seua tasca com a regidor de Biblioteques i líder de l’oposició de l’Ajuntament d’Ontinyent.