Nico Calabuig ha fet públic que els portaveus de l’oposició van conéixer la decisió de l’anul·lació dels actes per la premsa, ja que Jorge Rodríguez no els va convocar a cap junta extraordinària ni els va informar prèviament

Aquest dilluns, el grup municipal Compromís per Ontinyent ha fet públic que els grups polítics de l’oposició es van assabentar de la cancel·lació dels actes del Mig Any fester a través de la premsa, ja que l’alcalde Jorge Rodríguez no va convocar una Junta de Portaveus extraordinària per parlar la situació, ni tampoc va contactar telefònicament amb els portaveus per informar-los prèviament de la decisió adoptada definitivament. El portaveu valencianista i Cap de l’Oposició, Nico Calabuig, ha apuntat que l’Ajuntament podria haver estudiat fer els homenatges dins els actes previstos, per evitar el perjudici econòmic i organitzatiu causat, i ha assenyalat que el seu grup ha registrat un escrit demanant tota la informació sobre el cost econòmic de l’anul·lació d’Ontinyent Medieval, que es finança amb recursos municipals.

En paraules del regidor i portaveu de Compromís per Ontinyent, Nico Calabuig, “en primer lloc, volem traslladar novament el nostre suport a totes les persones afectades pel greu incendi dels edificis del barri de Campanar de València, i el nostre condol a totes les famílies de les persones que han mort. Dissabte vam participar en el minut de silenci convocat per recordar totes les víctimes d’aquest tràgic succés. A més, des de Compromís per Ontinyent vam decidir esperar per a traslladar les nostres consideracions i preguntes sobre la suspensió dels actes del Mig Any per no generar controvèrsia en uns moments tan delicats. No obstant això, hui dilluns hem de denunciar que els grups de l’oposició no sols no vam ser consultats, sinó que ni tan sols se’ns va informar de la decisió presa abans de fer-la pública en premsa”.

El Cap de l’Oposició ha exposat que “considerem que el caràcter extraordinari de la situació de divendres requeria una comunicació més fluida per part de l’alcalde als portaveus dels grups polítics de l’Ajuntament d’Ontinyent. De fet, fins i tot en una situació urgent com la que ha hagut d’afrontar l’Ajuntament de València, s’ha produït més i millor comunicació entre el govern i els grups de l’oposició. Per tant, a Ontinyent l’alcalde podria haver convocat una Junta de Portaveus extraordinària, encara que fora telemàticament, o establir un contacte telefònic amb els distints portaveus de l’oposició, per valorar la situació i arribar a una decisió consensuada amb els i les representants de tota la ciutadania”.

“Però res de tot açò va ocórrer, i vam haver d’assabentar-nos per la premsa de la decisió que s’adoptava. Ens resulta preocupant que l’actitud del senyor Rodríguez haja sigut aquesta, ja que entre els diversos grups polítics podríem haver aportat diferents possibilitats per compaginar el record i l’homenatge a les víctimes, i el manteniment d’un cap de setmana amb un impacte social i econòmic tan gran a la nostra ciutat”, ha subratllat Calabuig.

El portaveu també ha destacat que “un altre dels temes que no se’ns ha comunicat és la situació de l’Ontinyent Medieval i les conseqüències de la decisió unilateral de l’alcalde d’anul·lar el mercat, fins i tot abans que la Societat de Festers poguera decidir sobre la resta d’activitats. En aquest sentit, hem registrat un escrit preguntant el cost econòmic total que ha suposat la seua suspensió, ja que hores abans d’anunciar-se en premsa l’ajornament dels actes, el mercat estava completament muntat. Els diferents llocs de venda, vinguts de tots els punts de l’Estat, van fer un gran esforç que entenem que s’haurà compensat d’alguna manera, com correspon. Estem parlant de recursos municipals, i per tant, volem saber amb detall quin cost ha tingut per a les arques municipals aquest fet concret, si s’ha previst tornar a organitzar el mercat en la nova data, i quina despesa ocasionarà açò a l’Ajuntament”.

“Evidentment, la desgràcia ocorreguda a València ens ha commogut a totes i tots. Davant un escenari així, considerem que una reunió dels portaveus municipals, com a representants de tota la ciutadania, hauria permés afrontar la situació d’una altra manera, fent possible en tots els actes l’homenatge i el record a les persones afectades per l’incendi, i alhora salvaguardant el manteniment de l’activitat cultural i econòmica prevista a la ciutat durant el cap de setmana. Altres localitats com Dénia o Benigànim ho han fet d’aquesta manera, i considerem que ha estat un homenatge més coherent que la decisió presa a Ontinyent de suspendre els actes oficials mentre la part més lúdica de les comparses es mantenia. Farem seguiment de les explicacions que ens puga oferir el govern municipal al respecte”, ha conclòs Nico Calabuig.