La regidora de Cementeri ha destacat la seua gestió col·laborativa davant l’actitud excloent del regidor de Territori, Óscar Borrell, qui va anunciar la licitació de la redacció de l’ampliació del cementeri sense informar-la

Aquest dimarts, la regidora de Cementeri, Helena Gandia, ha denunciat en roda de premsa l’exclusió que ha patit per part del Regidor de Territori en la informació relativa a la licitació de la redacció del projecte d’ampliació del Cementeri, com a regidora titular d’aquesta delegació. Gandia ha posat en valor les aportacions que ha fet al projecte, així com les gestions realitzades com a titular de la delegació de Cementeri en col·laboració amb altres regidories, i ha contraposat la seua voluntat de treball conjunt davant l’actitud excloent del regidor de Territori, Óscar Borrell.

Helena Gandia, qui ha comparegut acompanyada pels seus companys del grup municipal de Compromís per Ontinyent, ha assenyalat que “soc plenament conscient que aquest procés de licitació es va iniciar en la legislatura anterior, però des del primer dia que vaig assumir la regidoria estic treballant de forma constant i minuciosa per complir la part que està dins de les meues competències. Per això, no puc compartir que se’m tracte d’aquesta manera, obviant la meua participació com a regidora de Cementeri en un tema clau per al futur del nostre Cementeri. Més encara, tenint en compte que he estat aportant dades i propostes, i recavant idees d’altres cementeris als quals he viatjat, per enriquir el nostre projecte”.

“Sabem que el dia 20 d’octubre es va publicar en la Plataforma de Contractacions el resultat de la licitació. Davant d’aquest fet, el regidor de Territori no ha sigut capaç de parlar amb mi per tractar la qüestió, però sí de comunicar-ho als mitjans, expulsant-me d’eixa acció informativa. Açò contrasta amb la manera com hem gestionat la preparació del Cementeri per al dia de Tots Sants, amb un treball conjunt entre regidors i regidores, una comunicació fluida i una roda de premsa conjunta amb el regidor de Serveis Municipals” ha exposat Gandia.

La regidora ha puntualitzat que “quan vaig acceptar la regidoria delegada, ho vaig fer per a treballar pel nostre poble, amb una actitud conciliadora i col·laborativa. La gent que em coneix sap que m’agrada treballar de manera coordinada entre persones, sempre buscant un bé comú i integrant diferents punts de vista. Des del primer moment vaig celebrar reunions amb diferents regidors i regidores, com Pablo Úbeda, d’Hisenda, Jordi Vallés, de Serveis Municipals, i Sayo Gandia, de Medi Ambient, per a tractar assumptes que impliquen a les seues regidories, en relació amb l’estat actual del Cementeri”.

Helena Gandia ha remarcat que “així mateix, he mantingut reunions amb personal de l’Oficina Tècnica, per conéixer l’estat de la licitació de la redacció del projecte d’ampliació del Cementeri. Una tasca en la qual he posat molts esforços en compliment de les obligacions de la meua delegació, i també amb molta il·lusió, pel repte que suposa l’ampliació del cementeri. En tots els casos havia trobat disposició a iniciar les accions per millorar i fer més agradable el Cementeri. Per altra banda, també vaig contactar amb el regidor de Territori, Óscar Borrell, per tractar necessitats de l’espai. Per desgràcia, no vaig trobar la mateixa disposició”.

“Malgrat aquest treball col·laboratiu, i la meua implicació en la gestió de la regidoria que se m’ha delegat, aquest dissabte em vaig sentir molt decebuda. El motiu és l’anunci d’aquesta licitació, referent al Cementeri, davant els mitjans de comunicació, sense haver-me informat ni haver-me permés participar, com a regidora de Cementeri. Per tant, demanem una rectificació d’aquest comportament. Si se’ns deleguen regidories a l’oposició, cal que se’ns respecte, se’ns informe i se’ns faciliten els recursos necessaris per a dur endavant les delegacions que se’ns han confiat”, ha conclòs la regidora.