Nico Calabuig ha assenyalat que “la regidora de Sostenibilitat sabia que l’1 d’agost acabava l’última pròrroga amb l’actual empresa, que no volia continuar, i ha esperat al 28 de juliol a reaccionar. Ens preocupa que dilluns el servei no funcione amb garanties per aquesta improvisació del govern municipal”

Aquest dijous, el govern municipal de La Vall ens Uneix portava al Ple de l’Ajuntament d’Ontinyent per urgència l’assumpció del servei de manteniment d’espais verds i arbrat urbà a través de la gestió directa amb mitjans municipals. El pròxim dilluns, 1 d’agost, finalitza l’última pròrroga que s’havia acordat amb l’empresa que presta el servei actualment, qui havia manifestat que no volia continuar. El grup municipal Compromís per Ontinyent no va donar suport a aquest punt, i es va abstindre assenyalant que la documentació s’havia posat a disposició dels grups polítics la mateixa vesprada del Ple, i que no hi ha garanties que el servei estiga en ple funcionament dilluns a causa de la improvisació del govern municipal.

En paraules del regidor i portaveu de Compromís per Ontinyent, Nico Calabuig, “s’ha produït una falta de previsió important per part de la regidoria de Sostenibilitat, ja que estem davant d’un servei molt important per a la salubritat i el bon estat de la nostra ciutat, i aquesta decisió arriba de forma precipitada el dia 28 de juliol, sobretot si tenim en compte que la data de finalització de l’última pròrroga del contracte, el dilluns 1 d’agost, se sabia per part de la senyora Gandia des de fa temps, i per tant no li pot arribar per sorpresa. Per al nostre grup polític resulta interessant fins i tot poder assajar un model de gestió pública municipal del servei per observar quina és la seua capacitat i funcionament, però no amb aquestes maneres de procedir tan precipitades”.

El portaveu ha manifestat que “estem en un moment crític respecte al risc d’incendis, i a escasses setmanes de les festes de Moros i Cristians. Això significa que el manteniment dels espais verds i l’arbrat, el desbrossament de diferents punts, i altres actuacions per a garantir la salubritat i evitar la proliferació d’insectes i altres animals, són més necessàries que mai. Amb aquest canvi tan brusc i precipitat no sabem si disposarem de tota la maquinària, vehicles i infraestructura necessària per a prestar el servei amb garanties des del primer dia. A més, la regidora no ens ha respost de manera detallada i clara quan ho hem preguntat expressament en el Ple. És una improvisació que ens resulta greu, per la importància del servei”.

“A més a més, no pot ser que la mateixa vesprada del Ple, a 28 de juliol, encara s’estigueren elaborant i enviant els informes tècnics per a començar a prestar el servei de manera directa a partir del dilluns 1 d’agost. Per una banda, la falta de previsió de la regidora provoca una sobrecàrrega de treball estressant per als equips tècnics municipals i dificulta la tasca dels grups polítics de l’oposició de cara a analitzar amb deteniment el punt. Per altra, accentua eixa preocupació respecte a la manera de procedir per a posar en marxa aquesta gestió directa amb només tres dies de marge, en plena època de vacances i amb un cap de setmana enmig”, ha exposat Calabuig.

Nico Calabuig ha conclòs apuntant que “volem transmetre tot el nostre suport als treballadors i treballadores del servei, que a més d’estar patint aquesta incertesa fruit de la precipitació en les decisions de la regidoria, ja feia temps que tenien dificultats per a desenvolupar la seua tasca. Esperem que, tot i la falta de previsió que ha provocat aquesta situació, la regidoria treballe perquè el servei es puga prestar amb totes les garanties tècniques i materials, i oferir la qualitat que Ontinyent mereix”.