El portaveu Nico Calabuig i la nova regidora M. Àngels Moreno van tractar amb la junta de l’Associació Veïnal temes com el manteniment i millora dels parcs, les necessitats en matèria d’accessibilitat i voreres o la pèrdua del servei de la Policia de barri

Aquest dimecres se celebrava una reunió de treball entre el portaveu i la regidora entrant de Compromís per Ontinyent, Nico Calabuig i M. Àngels Moreno, i la junta de l’Associació Veïnal del barri de Sant Rafael, presidida per Modesta Pastor, amb l’objectiu de fer balanç del temps de legislatura transcorregut i tractar diferents peticions i necessitats del barri. La trobada va permetre posar sobre la taula diferents aspectes a millorar en el barri, com la desaparició en l’actualitat del servei de Policia de barri, la necessitat d’una major cura i manteniment en els parcs, principalment el de l’avinguda Cristòfol Colom i la glorieta de l’Orútjol, o l’existència de diferents carrers amb voreres molt estretes.

En paraules del regidor i portaveu de Compromís per Ontinyent, Nico Calabuig, “valorem molt positivament aquesta reunió de treball amb l’Associació Veïnal de Sant Rafael. Considerem clau recuperar serveis com la Policia de barri, que ha deixat de prestar-se. És fonamental que un servei de proximitat amb la ciutadania com aquest es mantinga i no siga una acció anecdòtica. Però, a més, creiem que hauria d’apostar-se de veritat pel servei, dotant-lo de més dies i horaris, per convertir-lo en un referent real per a les necessitats de la gent dels barris. Des de Compromís per Ontinyent seguirem preguntant i insistint a la regidoria de Personal sobre la urgència de reforçar la plantilla de Policia Local de la ciutat, i poder complir amb serveis com la Policia de barri amb garanties”.

Calabuig també apuntava que “un altre aspecte a estudiar i abordar és l’existència de diferents carrers del barri amb voreres molt estretes, i de vegades, deteriorades o trencades, que dificulten el pas de persones en cadira de rodes, carros o persones en distintes direccions. Aquesta situació la trobem per exemple en alguns carrers de l’entorn del mirador de Sant Rafael, com és el cas de Llop de Bailo, Garcia Ortiz o un costat de Juan Belda Pastor. Considerem prioritari treballar en aquests espais, més enllà de ser carrers amb menys volum d’habitants, ja que és de justícia modernitzar i millorar l’accessibilitat d’aquestes zones”.

Per la seua banda, la regidora entrant, M. Àngels Moreno, assenyalava que “hi ha altres qüestions que considerem també molt necessàries, com és la recuperació del parc de Sant Rafael, enfront del Centre de salut del barri. És evident que aquest espai ha perdut molta vitalitat. Pensem que cal prioritzar accions per a dignificar l’espai i fer que recupere la seua imatge de zona verda viva. A més, cal cuidar aspectes com la seguretat, estudiant la instal·lació de proteccions també als laterals de la pista de bàsquet, que eviten l’eixida de balons i puguen ocasionar colps en vianants o eixides dels menuts a la carretera”.

“Des de l’Associació també ens assenyalen la preocupació en relació amb la glorieta de l’Órútjol, de recent construcció, que sembla que comence a patir problemes de deteriorament en alguns punts. Des de Compromís per Ontinyent pensem que a banda de fer noves actuacions positives, com ha sigut l’Orútjol, cal apostar per millorar l’espai contínuament. Per altra banda, també hem coincidit en la necessitat de continuar insistint en aquelles actuacions més necessàries i invertir a tots els barris de manera equitativa, responent a un ordre de prioritats clar i coherent”, exposava Moreno.

Des de Compromís per Ontinyent concloïen subratllant que “agraïm sincerament l’acollida i l’atenció que ens ha oferit la junta de l’Associació Veïnal de Sant Rafael, que ha participat d’una manera molt nombrosa en la trobada. Per a Compromís per Ontinyent és clau mantindre un contacte constant i directe amb el teixit associatiu i veïnal de la nostra ciutat, per tal de conéixer de primera mà les demandes, problemes i necessitats que tenen els nostres veïns i veïnes, i poder aportar solucions al respecte. Continuarem treballant en eixe sentit”.