Compromís per Ontinyent ha donat a conéixer els premiats d’aquesta XXIII edició, que se celebrarà el pròxim divendres, 15 d’octubre, al Parc Mestre Ferrero. “Hem volgut reconéixer la lluita de l’IES L’Estació i el Conservatori durant anys per aconseguir unes instal·lacions noves i dignes, i l’exemple com a jove referent comunicatiu de l’ontinyentí Adrià Revert”

Aquest dijous, Compromís per Ontinyent ha donat a conéixer les entitats i persones guardonades amb la XXIII edició dels Premis Roure Valencià, uns reconeixements que atorga la formació valencianista des de fa més de dues dècades, que són entregats a persones, entitats o col·lectius caracteritzats per la seua lluita, esforç i compromís en l’àmbit local i comarcal. Enguany els premis recauran sobre l’IES l’Estació, el Conservatori Professional de Música ‘Josep Melcior Gomis’, i el meteoròleg d’À Punt i ontinyentí, Adrià Revert. L’esdeveniment tindrà lloc el divendres 15 d’octubre, en el Parc Mestre Ferrero, a partir de les 20.00 hores de la vesprada.

En el cas de l’IES L’Estació i el Conservatori Professional de Música ‘Josep Melcior Gomis’, el guardó busca reconéixer la lluita incansable i la justa reivindicació que s’ha portat a terme al llarg dels anys des de tota la comunitat educativa dels centres, per tal d’aconseguir unes instal·lacions dignes, noves i més modernitzades, que permeten una millora de la qualitat de l’ensenyament per a tota la seua comunitat educativa.

En paraules del regidor i portaveu de Compromís per Ontinyent, Nico Calabuig, “l’IES L’Estació i el Conservatori ‘J.M. Gomis’ ens han ensenyat la perseverança i la necessitat de reivindicar durant els temps difícils allò que era just i irrenunciable per a una bona educació pública, que és comptar amb unes instal·lacions adequades, dignes i modernes, que contribuïsquen a fer més fàcil la vida del professorat i l’alumnat dels centres. Per fi, després de molts anys de lluita, i amb una Conselleria d’Educació que escolta les demandes de la comunitat educativa d’Ontinyent i la comarca, les noves instal·lacions ja s’estan projectant dins del Pla Edificant i seran una realitat. Per tant, cal celebrar-ho i posar en valor el camí recorregut fins arribar ací”.

Pel que fa al meteoròleg Adrià Revert, rebrà el Roure Jove per reconéixer el seu paper com a jove referent i donar empenta a la seua vocació comunicativa i divulgativa com a presentador televisiu i comunicador en xarxes socials.

La regidora i portaveu adjunta de Compromís per Ontinyent, Paloma Alberola, ha assenyalat que “comptar amb un ontinyentí com Adrià Revert en els espais de meteorologia de la televisió pública valenciana, À Punt, també és motiu de celebració i reconeixement. Volem destacar el seu afany comunicatiu i voluntat d’apropar la meteorologia a la gent, les seues ganes de divulgar dades i curiositats en xarxes socials, i també el seu interés i constància comentant temes relacionats amb Ontinyent i la Vall d’Albaida a les seues publicacions. A més, és el president d’AVAMET, i es tracta d’un jove que està demostrant que les persones joves som capaces de fer grans coses quan se’ns permet tindre oportunitats. Sense dubte, és un gran divulgador, i volem encoratjar-lo a continuar”.

Des de Compromís per Ontinyent també han apuntat que “tenim molta il·lusió de poder recuperar els Premis Roure Valencià després de la pandèmia, i comptar amb uns guardonats de tanta rellevància. Com ja vam fer en l’anterior edició, vinculem l’entrega dels guardons a la data del 9 d’octubre, com una manera de sumar una activitat cultural, festiva i reivindicativa a un mes tan simbòlic per al poble valencià”.

“Es tracta d’un acte obert al públic en general. Per tant, convidem a tota la ciutadania a acompanyar-nos el divendres 15 d’octubre en aquest esdeveniment al Parc Mestre Ferrero, i sopar i passar una estona de germanor amb nosaltres”, han conclòs des de la formació valencianista.