Calabuig i Alberola han confirmat que “el conseller impulsor del Pla Edificant, que invertirà més de 25 milions d’euros als centres educatius públics d’Ontinyent”, serà el convidat de luxe a l’entrega dels guardons, i han destacat que “suposa un nou impuls a la tasca de Compromís per Ontinyent en un potent inici del curs polític”

El Conseller d’Educació de la Generalitat Valenciana, Vicent Marzà, assistirà aquest pròxim divendres 15 d’octubre a l’entrega dels XXIII Premis Roure Valencià de Compromís per Ontinyent. El portaveu municipal, Nico Calabuig, ha confirmat la participació de Marzà en l’esdeveniment i ha destacat la importància de comptar amb un convidat tan rellevant, principal responsable i impulsor del Pla Edificant de la Generalitat, que està suposant una aposta inversora de més de 25 milions d’euros en obres de millora o nova construcció als centres educatius públics d’Ontinyent.

La visita de Marzà també es produirà una setmana després que el Consell de la Generalitat aprovara la creació de la nova Escola Oficial d’Idiomes pròpia d’Ontinyent i la Vall d’Albaida amb el nom d’Empar Granell.

El regidor i portaveu de Compromís per Ontinyent, Nico Calabuig, ha apuntat que “és un honor per al col·lectiu de Compromís per Ontinyent poder comptar amb el Conseller Vicent Marzà en la XXIII edició dels Premis Roure Valencià. Des del primer moment el Conseller s’ha mostrat predisposat a assistir i finalment ens ha confirmat la seua participació. Pensem que és un convidat idoni en un any com aquest, en el qual volem guardonar i reconéixer la lluita incansable i els anys de reivindicació de tota la comunitat educativa de l’IES L’Estació i el Conservatori ‘J.M. Gomis’, que estan més a prop de comptar amb noves instal·lacions per als seus centres”.

“Així mateix, ens sembla molt encertat que Adrià Revert puga rebre el Roure Jove també amb la presència de Vicent Marzà. Com hem assenyalat, volem reconéixer la implicació, ganes i afany divulgador del jove ontinyentí, com un referent a seguir. Eixos són valors fonamentals en les àrees que dirigeix el Conseller Marzà. Estem segurs que serà un moment molt bonic” ha subratllat Calabuig.

Per la seua banda, la regidora i portaveu adjunta, Paloma Alberola, ha incidit que “aquesta serà una ocasió de luxe per comentar de primera mà tota la situació relacionada amb la construcció del nou IES L’Estació, que suposarà la inversió de més de 12 milions d’euros, i la reconstrucció i ampliació del Conservatori ‘Josep Melcior Gomis’, per valor de 5 milions d’euros. Aquestes dues obres, junt amb la resta d’actuacions als centres públics d’Ontinyent, per un valor total de més de 25 milions d’euros provinents de la Conselleria d’Educació, estan transformant la ciutat i ampliant el benestar i la qualitat educativa de tot l’alumnat i professorat dels centres. A més, la setmana passada el Consell de la Generalitat Valenciana ha aprovat la seu pròpia de l’Escola Oficial d’Idiomes d’Ontinyent, una altra demanda històrica que el Conseller Marzà ha fet pròpia”.

Alberola també ha destacat que “la presència i participació de Vicent Marzà en aquest acte organitzat per Compromís per Ontinyent suposa un impuls més al potent inici de curs polític que hem preparat, així com una clara mostra del suport del partit a la tasca que fem dia a dia per millorar Ontinyent i construir l’alternativa de govern i de futur per a la nostra ciutat”.

Així, el Conseller Vicent Marzà se suma amb la seua participació al llistat de càrrecs de Compromís que han participat en els Premis Roure Valencià en els últims anys. Entre les persones participants destaquen la Vicepresidenta del Consell, Mónica Oltra; el Diputat al Congrés, Joan Baldoví; el Conseller d’Economia, Rafa Climent; el president de les Corts Valencianes, Enric Morera; el Diputat a les Corts Valencianes, Jesús Pla; la candidata al Congrés per València de Més Compromís en les Eleccions Generals del 10 de novembre de 2019, Maria Josep Picó; o el senador de Compromís, Carles Mulet, entre altres.