El regidor i portaveu de Compromís per Ontinyent ha assenyalat que “la Conselleria invertirà un total de 8 milions d’euros que donen resposta a una necessitat històrica, i permetran protegir l’entorn del riu Clariano i la salut de les ontinyentines i ontinyentins”

El grup municipal Compromís per Ontinyent ha valorat molt positivament l’inici aquesta setmana de les obres del nou col·lector d’aigües d’Ontinyent, que presentava aquest dilluns la Consellera d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica, Mireia Mollà, durant la seua visita a la depuradora de la ciutat. El regidor i portaveu Nico Calabuig ha assenyalat la importància d’aquesta nova infraestructura i el compromís de la Conselleria per donar resposta a una necessitat prioritària per a Ontinyent, amb una inversió total de vora 8 milions d’euros.

En paraules de Nico Calabuig, “Ontinyent està d’enhorabona, ja que l’inici, aquesta mateixa setmana, de les obres del nou col·lector d’aigües residuals de la ciutat, permetrà modernitzar aquesta infraestructura i allunyar-la del llit del riu Clariano, contribuint de forma crucial a la seua protecció enfront dels vessaments d’aigües brutes al riu. Aquesta obra, molt necessària des de fa anys, serà una realitat gràcies al compromís ferm de la Conselleria, qui invertirà 4,7 milions d’euros en les obres de construcció del traçat del nou col·lector”.

“A més, aquesta xifra, que ja és important per ella mateixa, cal sumar-la a les inversions que en els últims temps ha fet la Conselleria a Ontinyent per a resoldre les problemàtiques derivades de la DANA de setembre de 2019, quan l’acumulació d’aigua va afectar el col·lector i va provocar el vessament d’aigües residuals al Clariano. Així mateix, s’invertiran 2 milions més per a altres millores en la zona del voltant del col·lector. El resultat és una inversió final de quasi 8 milions d’euros procedents del Govern Valencià per a modernitzar una infraestructura imprescindible, així com protegir el nostre riu, el medi ambient i la salut de les ontinyentines i ontinyentins”, ha subratllat Calabuig.

El portaveu de Compromís per Ontinyent també ha assenyalat que “hem transmés el nostre agraïment a la companya i Consellera Mireia Mollà, per la implicació que en tot moment ha tingut la Conselleria, en col·laboració amb l’Ajuntament d’Ontinyent i altres institucions, per donar una resposta satisfactòria a aquesta mancança de la nostra ciutat. Aquesta obra era una necessitat històrica que cap govern autonòmic anterior havia afrontat. Ha sigut l’arribada de Compromís a la Generalitat i al capdavant d’aquesta Conselleria la que ha fet possible que s’inicie la realització del nou col·lector d’Ontinyent amb l’ambició i els recursos corresponents”.

“Una vegada més, s’ha demostrat que l’actual Govern Valencià té clares les seues prioritats, que són resoldre les necessitats dels nostres pobles i ciutats, invertint allà on calen els recursos públics, i centrant les actuacions en aspectes com la protecció mediambiental del nostre entorn i la modernització de les infraestructures”, ha conclòs Calabuig.