Nico Calabuig i Paloma Alberola han registrat un prec dirigit al govern municipal “per tal d’insistir en el compliment d’una mesura que els i les escolars d’Ontinyent van votar fa més de dos anys. És una actuació amb un cost molt per davall d’altres inversions, i el seu retard està suposant un mal exemple del govern municipal respecte a la participació ciutadana”

Aquest dijous, el grup municipal Compromís per Ontinyent ha registrat un prec dirigit al govern municipal en el qual es demana la instal·lació dels nous jocs infantils de la Glorieta, que van ser escollits per les i els escolars d’Ontinyent en octubre de 2018 a través d’un procés de votació. L’escrit presentat pel regidor Nico Calabuig i la regidora Paloma Alberola incideix en la necessitat de complir amb aquest projecte per tal de donar sentit al procés de participació en el qual es van implicar els xiquets i xiquetes, així com executar l’actuació en si, que continua allargant-se en el temps.

El regidor i portaveu de Compromís per Ontinyent, Nico Calabuig, ha assenyalat que “presentem aquest prec amb la intenció de donar resposta a una situació que s’està retardant massa temps. En octubre de 2018, encara en la legislatura anterior, els i les escolars d’Ontinyent van votar quins jocs infantils volien per a l’espai multijocs de La Glorieta. En aquell moment l’alcalde va insistir en la importància de la iniciativa, ja que fomentava els valors de la participació i la democràcia, una consideració que compartim per complet. Malauradament, dos anys i mig després, la instal·lació dels jocs no s’ha portat a terme”.

“Pensem que, més enllà dels canvis produïts en el projecte de la Glorieta al llarg del temps, una actuació més senzilla com aquesta podria haver-se executat ja. Per una banda, considerem que és negatiu que els xiquets i xiquetes, que van participar amb il·lusió en el procés, es queden sense els jocs. Així mateix, ens preocupa que aquesta inacció perjudique l’esperit de participació i foment de valors democràtics que suposava en un primer moment la proposta. Igual que ocorre amb Ontinyent Participa, allò que dona més valor i certesa al programa és que els projectes que es voten s’acaben executant en un termini breu” ha apuntat Calabuig.

La regidora i portaveu adjunta, Paloma Alberola, ha subratllat que “en novembre de 2020, durant la Jornada organitzada per debatre el futur de la Glorieta, es va anunciar que s’invertirien fins a 200.000 euros per a millores en la vegetació i els jocs infantils de la plaça. Tal com es podia llegir també a la premsa, al llarg de 2021 es redactaria el projecte, que hauria de ser compatible amb una futura reforma integral de l’espai. Estem a meitat de l’any i ens preocupa la falta de novetats en aquest tema, que considerem més senzill d’abordar que molts altres aspectes urbanístics i inversions. Tenint en compte que el pas inicial de triar els jocs es va realitzar en octubre de 2018, l’execució definitiva està allargant-se moltíssim. Per això, el nostre escrit té com a objectiu recordar la qüestió i insistir en el seu compliment”.

“A més de l’execució de l’obra, que ens sembla assumible i més senzilla que moltes altres, aquesta situació ens preocupa perquè suposa un mal exemple del que ha de ser la participació ciutadana. Mentre el plantejament inicial era fomentar la participació democràtica, implicar l’alumnat i fer-lo part activa de les decisions del seu entorn, la inacció del govern municipal a l’hora de realitzar el projecte durant tot aquest temps fa que la iniciativa acabe tenint l’efecte contrari i generant desafecció. I en aquest cas concret, ens genera més decepció per tractar-se d’una qüestió votada pels xiquets i xiquetes, que hauria de ser doblement prioritària”, ha conclòs Alberola.