El regidor Nico Calabuig ha fet balanç del pes inversor de la Generalitat Valenciana a Ontinyent en aquests dos anys de legislatura durant una trobada amb el Secretari Autonòmic d’Hisenda, Francesc Gamero, i el Director General de Tributs i Joc, Rafa Beneyto

El grup municipal Compromís per Ontinyent ha destacat la importància de les inversions i transferències procedents de la Generalitat Valenciana a Ontinyent des de l’inici de la present legislatura, que ascendeixen a més de 38,5 milions d’euros. El regidor Nico Calabuig valorava aquest dimarts les xifres durant una trobada amb el Secretari Autonòmic d’Hisenda, Francesc Gamero, i el Director General de Tributs i Joc, Rafa Beneyto, els quals acudien a Ontinyent per realitzar dues visites a empreses i entitats de la ciutat, així com oferir una conferència sobre Fons Europeus, finançament i ajudes a empreses en la seu de la Mancomunitat de Municipis de la Vall d’Albaida. A la xarrada estaven convidades les alcaldies de tots els ajuntaments de la comarca, agents socials i públic en general.

En paraules del regidor i portaveu de Compromís per Ontinyent, Nico Calabuig, “és un fet constatat que Ontinyent està rebent importants inversions de la Generalitat Valenciana que contribueixen a millorar, modernitzar i fer més habitable i completa la nostra ciutat. La inversió de la Generalitat Valenciana supera els 38,5 milions d’euros en els últims dos anys, amb actuacions fonamentals com la construcció del nou Hospital, amb 23,3 milions d’euros en 2020 i 2021; el Pla Edificant de la Conselleria d’Educació per a la millora dels centres educatius públics de la ciutat, amb 7 milions d’euros en 2020 i 2021; o les fortes inversions en matèria de Serveis Socials de la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives, amb 2 milions d’euros en dos anys”.

“Així mateix, també estan en marxa altres actuacions com la construcció d’un nou col·lector d’aigües, amb una forta inversió de 4,7 milions d’euros procedents de la Conselleria de Medi Ambient; les inversions en matèria d’habitatge al centre històric i de regeneració urbana a la Cantereria, amb 1,5 milions en 2020 i 2021; o inversions i ajudes al teixit empresarial, els polígons industrials o el comerç, entre altres, de la Conselleria d’Economia, amb al voltant d’1 milió d’euros en dos anys” ha exposat Calabuig.

“I tot açò demostra que les coses es poden fer d’altra manera, que existeix un canvi substancial en la forma d’invertir els diners respecte a anteriors etapes del Govern Valencià, quan altres partits ostentaven majories absolutes o formaven governs de partit únic. Ara els recursos arriben allà on fan falta, per a les coses que són necessàries, amb criteris objectius. En tot aquest procés el paper de Compromís insistint en eixa redistribució i aplicació justa dels recursos és indiscutible. El resultat és que des de fa uns anys s’està fent justícia en el pes inversor que havia de tindre Ontinyent com a capital de la Vall d’Albaida i ciutat que històricament ha fet una contribució essencial a la generació de riquesa i al PIB valencià”, ha subratllat el portaveu de Compromís per Ontinyent.

Calabuig també ha manifestat que “és cabdal per al nostre desenvolupament com a ciutat eixa aposta del Govern del Botànic per Ontinyent, tant en el present com en el futur. Prova d’això és que el Pla Edificant suposarà una inversió total superior als 25 milions d’euros, el nou l’Hospital més de 30 milions d’euros, les intervencions en Medi Ambient més de 7,2 milions, o les actuacions en habitatge més de 3,4 milions. Així mateix, prompte tindrem dues noves actuacions, en aquest cas de marcat caràcter social i inclusiu, i que constaten una vegada més també l’aposta de la Vicepresidenta Mónica Oltra amb Ontinyent, que seran el Centre Específic per a persones amb Malaltia Mental Crònica (CEEM), i el Centre de Dia de Suport Convivencial i Educatiu, emmarcats en el Pla Convivint”.

“Com hem dit moltes vegades, quan Compromís governa, Ontinyent ix guanyant, i és així perquè les inversions que mereix la nostra ciutat arriben on i com toca gràcies a la pluralitat que representa l’actual Govern Valencià, respecte als anteriors. Així mateix, és important destacar la implicació i inversió en àmbits com Educació, Polítiques Inclusives, Medi Ambient o Economia, que compten amb conselleres i consellers de Compromís, persones que tenen clar que el camí a seguir són les polítiques i accions enfocades a facilitar la vida i cobrir les necessitats de la nostra ciutadania, transformant la nostra ciutat i tot el País Valencià en un territori cada dia més igualitari, equitatiu, obert i inclusiu”, ha conclòs el regidor.