El regidor Nico Calabuig ha presentat un prec de forma urgent on demana “que la regidoria d’Educació pose en marxa una solució transitòria immediata davant l’actual falta de gas, que impedeix encendre la caldera del Centre de Formació de Persones Adultes Sant Carles d’Ontinyent”

Aquest dilluns, el grup municipal Compromís per Ontinyent ha registrat un prec dirigit al regidor d’Educació de l’Ajuntament d’Ontinyent, Óscar Borrell, per reclamar que es pose en marxa de forma urgent alguna solució transitòria que permeta escalfar les aules del Centre de Formació de Persones Adultes Sant Carles, davant la impossibilitat d’encendre la caldera del centre perquè no disposa de gas.

La proposta presentada pel regidor Nico Calabuig incideix en la necessitat d’actuar urgentment, davant les baixes temperatures actuals, unides a la falta de climatització del centre pel seu tancament per les vacances de Nadal les últimes tres setmanes, i la necessitat d’obrir finestres per ventilar l’espai com a mesura de protecció davant els contagis de COVID-19.

En paraules del regidor i portaveu de Compromís per Ontinyent, Nico Calabuig, “considerem molt preocupant que davant l’actual situació d’onada de fred que pateix la nostra ciutat, i sabent que el curs s’anava a reprendre aquest dilluns, no s’haja previst una solució provisional per part del regidor d’Educació, si se sabia que la calefacció de gas no podria encendre’s al CFPA Sant Carles. Per això demanem una actuació immediata que garantisca unes condicions òptimes al professorat i alumnat del centre”.

Calabuig ha manifestat que “valorem positivament la previsió existent per a engegar la calefacció de la resta de centres educatius de la ciutat, però ens sorprén molt l’absència de solucions perquè l’activitat lectiva es puga reprendre amb normalitat al CFPA. L’alumnat està coneixent hui mateix, a través del professorat, que no hi ha subministrament de gas que permeta encendre la caldera. Aquesta situació, unida a la necessitat d’obrir finestres per a la ventilació, i la falta de climatització del centre pel seu tancament les últimes setmanes per les vacances de Nadal, provoca que difícilment es puguen impartir classes en unes mínimes condicions”.

Nico Calabuig ha conclòs destacant “l’esperit constructiu de la nostra proposta, centrada en posar damunt la taula les necessitats de l’alumnat i el professorat del CFPA Sant Carles, que mereixen una previsió i una atenció en peu d’igualtat amb la resta de centres educatius de la ciutat”.