Nico Calabuig i Serna
Regidor i portaveu de Compromís a l’Ajuntament d’Ontinyent

Encara que la situació sanitària, social i econòmica exigiria un major nivell de responsabilitat en els nostres representants públics, hi ha sectors de la política espanyola que s’encaboten en plantejar falsos debats allunyats dels problemes reals de la immensa majoria de la ciutadania. Tanmateix, davant eixa dinàmica destructiva, és just destacar els exemples clars d’una acció política vertaderament positiva en benefici del nostre país i la seua gent.

Des del meu punt de vista, el bon treball que està fent Joan Baldoví al Congrés dels Diputats és digne de valorar. Perquè malgrat ser l’únic diputat en representació d’una força política valencianista com Compromís, està demostrant la seua utilitat per als interessos i la qualitat de vida de les persones que l’hem votat, i també de les que no ho han fet. Bona mostra d’això és l’acord al qual arribava la setmana passada amb els partits que ostenten el Govern de l’Estat, el Partit Socialista i Unides Podem, per tal d’incorporar diverses esmenes beneficioses per als valencians i valencianes als Pressupostos Generals de l’Estat, a canvi del vot favorable de Compromís.

Entre les esmenes pactades figura la inclusió d’una inversió de 3 milions d’euros més per a la línia de tren Xàtiva-Ontinyent-Alcoi, una infraestructura que Baldoví porta defensant des del 2011 quan va entrar al Congrés per primera vegada, i que es va comprometre a seguir reivindicant quan va vindre a Ontinyent l’any passat, amb motiu de la campanya de les últimes eleccions generals.

A la nostra comarca de la Vall d’Albaida, així com a les comarques veïnes, totes i tots sabem des de fa molts anys que la nostra línia de tren té nombroses mancances en la freqüència de pas, en la renovació dels vehicles i altres aspectes que evidencien la necessitat d’afrontar la seua modernització integral. La línia ha sigut abandonada durant molt de temps i, per tant, si esta inversió s’arriba a materialitzar, serà només un pas més en el camí cap a la seua imprescindible dignificació i actualització que, per descomptat, seguirem defensant.

I dic “si s’arriba a materialitzar”, perquè després de tot l’historial d’incompliments dels diferents governs d’uns i altres en relació amb el tren i a tantes altres coses, a la nostra terra ens hem fet una miqueta desconfiats amb les promeses dels partits centralistes. Per això considere tan important que la política recupere un valor tan valencià com el de complir la paraula, tal com ha demostrat Baldoví posant el nostre tren, el d’Ontinyent, damunt la taula de negociació de Madrid. Perquè això és exactament el que es va comprometre a fer. Ara només queda saber si el Govern de l’Estat també complirà l’acord signat. Vigilarem.