El regidor Nico Calabuig destaca que el canvi facilitarà l’accés a la ciutadania, en traslladar la petició de cita de la web del PROP a la web municipal

Aquest dilluns, el regidor de Consum de l’Ajuntament d’Ontinyent, Nico Calabuig, ha anunciat la incorporació a la web de l’Ajuntament d’Ontinyent del procediment de sol·licitud de cita prèvia de l’Oficina Municipal d’Informació als Consumidors i Consumidores (OMIC). Així, la petició de cita, que estava ubicada en la web del PROP-Generalitat Valenciana, s’incorpora dins el llistat de serveis municipals dels diferents departaments de l’ajuntament recollits en la pestanya “Cita prèvia” de la Seu Electrònica del consistori, un servei posat en marxa per la regidoria de Modernització arran de la pandèmia per facilitar aquests tràmits a la ciutadania.

El regidor de Consum, Nico Calabuig, ha valorat positivament aquest canvi, ja que “permetrà una major facilitat d’accés al servei per als consumidors i consumidores, pel fet d’ubicar-se junt amb la resta de serveis que presta l’ajuntament a la ciutadania i que requereixen una cita prèvia. Amb la pandèmia de la COVID-19 s’ha fet necessari organitzar els torns i cites dels serveis municipals, per a evitar aglomeracions. Amb aquesta modificació, fem encara més accessible i fàcil l’ús dels serveis de l’OMIC”.

“Tal com ocorre amb la resta de sol·licituds de cita prèvia, caldrà entrar dins l’apartat ‘Seu Electrònica’ de la web municipal, polsar la pestanya ‘Cita prèvia’, i una vegada seleccionada l’Oficina Municipal d’Informació als Consumidors i Consumidores, triar l’horari més adequat per a cada persona, entre els dies i hores disponibles”, ha exposat Calabuig.

El regidor de Consum també ha incidit en la importància i utilitat per a la ciutadania del servei que presta l’oficina. “Aquest 2020 des de l’OMIC d’Ontinyent han sigut tramitades vora 400 reclamacions. Més sovint del que pensem es produeixen situacions de possible vulneració dels drets dels consumidors i consumidores, a través de cancel·lacions, cobraments no autoritzats i altres situacions que pertorben el normal funcionament del consum de productes o serveis”.

“Per això és fonamental poder accedir a aquest servei d’assessorament, informació i tramitació de reclamacions. En aquest sentit, unificar la cita prèvia amb la resta de serveis municipals és un pas més en la línia de continuar treballant per a fer més accessible i profitosa per a la ciutadania la tasca de la nostra Oficina Municipal d’Informació als Consumidors i Consumidores”, ha conclòs Nico Calabuig.