Nico Calabuig i Paloma Alberola han destacat “la importància d’haver obtingut el consens de tota la corporació en aquestes reivindicacions, que afecten de ple a un col·lectiu fonamental per al present i el futur del nostre sistema públic de salut”

Aquest passat dijous se celebrava el Ple ordinari de novembre de l’Ajuntament d’Ontinyent, en el qual quedava aprovada per unanimitat de tots els grups polítics la moció presentada pel grup municipal Compromís per Ontinyent, relativa a la millora de les condicions dels metges i metgesses interns residents (MIR). La proposta del regidor Nico Calabuig i la regidora Paloma Alberola recollia diverses reivindicacions laborals i salarials dels MIR valencians, dirigides a la Conselleria de Sanitat i el Ministeri de Sanitat.

La regidora i portaveu adjunta de Compromís per Ontinyent, Paloma Alberola, valorava molt positivament l’aprovació de la moció, ja que “demostra el suport explícit d’Ontinyent a les justes reivindicacions del col·lectiu dels i les MIR. La pandèmia ens ha recordat, encara més, com d’important és la salut en les nostres vides. En eixe sentit, és fonamental que els i les professionals del sector sanitari, i també totes aquelles persones que són el futur de la professió, treballen en les millors condicions, ja que això redunda en l’atenció a la ciutadania. Per tot això, és prioritari que s’atenguen les necessitats del col·lectiu MIR”.

Alberola també destacava que “aquesta moció té incidència en la nostra vida diària a Ontinyent, ja que actualment tenim destinats fins a 9 metges i metgesses interns residents, de l’especialitat Medicina Familiar i Comunitària, que poden realitzar algun període de la seua preparació en els diferents centres de salut de la ciutat, atenent els nostres veïns i veïnes. Si ells i elles estan en millors condicions laborals i salarials, el benefici el rebrem tota la ciutadania”.

Per la seua banda, el regidor i portaveu, Nico Calabuig, assenyalava que “la Conselleria de Sanitat i el Ministeri de Sanitat han de posar-se mans a l’obra ja, abordar la qüestió i resoldre les necessitats salarials i laborals dels i les MIR, ja que són un pilar fonamental del nostre present i futur, un col·lectiu indispensable per al bon funcionament del sistema sanitari”.

“Així mateix, cal que seguim treballant des de la unitat en tots els nivells polítics, també el local, per reivindicar els majors recursos i garanties per al sistema sanitari i per a totes i tots els seus professionals. Per això volem destacar i agrair el vot favorable a la nostra moció per part dels grups La Vall ens Uneix i el Partit Popular”, concloïa Calabuig.

Compromís per Ontinyent vota a favor del Pressupost Municipal 2021

Durant el Ple del passat dijous també es va votar el Pressupost Municipal 2021 d’Ontinyent, que va comptar amb el vot favorable del grup municipal Compromís per Ontinyent, i va ser aprovat per unanimitat.

El portaveu Nico Calabuig apuntava que “en moments de dificultats com l’actual, la cooperació política ofereix certesa i confiança a les persones, les famílies i les empreses d’Ontinyent. Per això, encara que és el govern municipal qui elabora la major part del pressupost, i per tant no és el nostre al 100%, des de Compromís per Ontinyent hem fet un acte de responsabilitat i hem votat a favor d’aquest pressupost, que ha recollit diverses reivindicacions que el nostre grup ha plantejat, així com distintes inversions en els aspectes que són prioritaris per a nosaltres, que són les inversions socials, el foment de l’economia local i l’aposta per la sostenibilitat”.

La regidora Paloma Alberola també recordava que “aquest exercici de responsabilitat que suposa el nostre vot a favor està condicionat al compliment del pressupost, i en cap cas és un xec en blanc. Mantenim l’obligació i la responsabilitat de continuar fiscalitzant la tasca del govern municipal, i seguir actuant com a palanca de canvis amb propostes que continuen fent progressar Ontinyent”.