El portaveu de Compromís per la Vall d’Albaida, Nico Calabuig, ha valorat molt positivament aquesta esmena acordada per Baldoví amb el Govern espanyol, ja que “demostra la importància del seu treball com a únic diputat que defensa els interessos del poble valencià a Madrid. Aquest és un pas més en el camí d’aconseguir la modernització integral i dignificació de la línia”

Aquest dilluns, el diputat de Compromís al Congrés, Joan Baldoví, arribava a un acord amb els partits que ostenten el Govern de l’Estat, el Partit Socialista i Unides Podem, per tal d’incorporar diverses esmenes als Pressupostos Generals de l’Estat, que permetran el vot favorable del diputat valencianista a aquest pressupost. Entre les esmenes figura la inclusió d’una inversió de 3 milions d’euros més per a la línia de tren Xàtiva-Ontinyent-Alcoi. Aquesta millora ha sigut valorada molt positivament pel portaveu de Compromís per la Vall d’Albaida i regidor de l’Ajuntament d’Ontinyent, Nico Calabuig.

Respecte a aquesta esmena, el diputat Joan Baldoví ha assenyalat que “estem raonablement satisfets de l’acord, ja que aquesta línia té moltes mancances en la freqüència de pas, en la renovació dels vehicles i en la necessitat de fer diverses millores i ajustos. La línia ha sigut abandonada durant molt de temps i, per tant, encara que l’esmena no recull la quantitat que nosaltres voldríem, considerem que és millor fer un primer pas que no avançar-ne cap”.

Baldoví ha apuntat, així mateix, que “a partir d’ara haurem de parlar amb el Ministeri de Transport, per conéixer en què s’invertiran els diners exactament. Aquesta inversió és per als pròxims dos anys, però des de Compromís no deixarem de reclamar que l’any que ve s’augmente de nou la inversió, ja que es tracta d’una línia fonamental, que vertebra les Comarques Centrals valencianes”.

Per la seua banda, el portaveu de Compromís per la Vall d’Albaida i regidor de l’Ajuntament d’Ontinyent, Nico Calabuig, ha destacat que “aquest anunci suposa una bona notícia per a la nostra comarca i les comarques del voltant, ja que necessitem de forma urgent inversions per a la línia Xàtiva-Ontinyent-Alcoi. Aquesta inversió és només un primer pas, però tenim l’esperança de continuar augmentant els recursos que rebem, gràcies al treball ferm i compromés del nostre diputat, Joan Baldoví”.

“Quan Baldoví va vindre al mercat d’Ontinyent en campanya electoral, es va comprometre a defensar el nostre tren i infraestructures. Açò demostra que complim la nostra paraula, i reforça la importància de comptar amb una veu estrictament valenciana, que defense els interessos i necessitats del poble valencià a Madrid”, ha manifestat Calabuig.

El portaveu comarcal també ha incidit en què “cal apostar per les nostres línies de tren, que la gent utilitza quotidianament per a moure’s pel nostre territori, ja que suposen una forma molt més sostenible de transport i són cabdals per a la vertebració de les nostres comarques. Des de Compromís tenim clara aquesta prioritat, i en concret, la necessitat d’abordar una modernització integral i dignificació de la línia Xàtiva-Ontinyent-Alcoi, que millore les freqüències de pas, els vehicles, el traçat i la resta d’elements de la infraestructura necessaris per a tindre un transport ferroviari com mereixem”.

“Per això volem agrair sincerament la tasca que el nostre diputat Joan Baldoví realitza al Congrés, posant veu a les reivindicacions de les 230.000 persones que habitem les comarques per on travessa aquesta línia”, ha conclòs Nico Calabuig.