El regidor Nico Calabuig i la regidora Paloma Alberola han registrat una moció on també s’insta al Govern de l’Estat a recuperar l’anterior freqüència de pas de la línia, que s’ha vist retallada a la meitat des de l’Estat d’alarma

Aquest dilluns, el grup municipal Compromís per Ontinyent ha registrat una moció que reclama el restabliment de la freqüència del pas de trens de la línia Xàtiva-Ontinyent-Alcoi anterior a la pandèmia, que s’ha vist reduïda a la meitat en l’actualitat. La proposta presentada pel regidor Nico Calabuig i la regidora Paloma Alberola també planteja que es reclame al Govern estatal l’agilització de les obres pendents a la línia i l’aplicació d’un pla de xoc, amb majors inversions.

La proposta, que serà debatuda i votada en el pròxim Ple ordinari municipal, també ha centrat la reunió mantinguda entre el portaveu de Compromís per Ontinyent, Nico Calabuig, el portaveu d’Indignats amb Renfe, Samuel Martínez, i el valldalbaidí i diputat de Compromís a les Corts valencianes, Jesús Pla, qui aquest passat setembre ja va registrar una iniciativa en aquest sentit a les Corts.

El regidor i portaveu de Compromís per Ontinyent, Nico Calabuig, ha apuntat que “aquesta moció pretén posar sobre la taula l’enèsima injustícia que pateix la nostra línia de tren. Fa mesos que vam deixar enrere l’Estat d’alarma, però encara no hem recuperat la freqüència de pas de trens que tenia la línia Xàtiva-Ontinyent-Alcoi. No podem seguir tolerant el deteriorament continu que pateix any rere any aquesta línia, fonamental per a la cohesió social i territorial de les Comarques Centrals valencianes”.

Calabuig ha assenyalat que “aquest mateix dilluns es posarà en marxa un servei de bus per a substituir l’absència de trens mentre duren les obres, derivades de la DANA de 2019, que s’executaran al túnel entre Xàtiva i El Genovés. Aquesta només és una de les moltes inversions que necessita la línia, que compta amb 230.000 potencials usuaris i usuàries. Una línia que dóna servei a una quantitat de població com aquesta no pot seguir patint més temps uns horaris, vehicles i traçats tan millorables. És necessari un pla de xoc amb fortes inversions, i per això el recollim en la nostra moció”.

Per la seua banda, el diputat de Compromís a les Corts Valencianes i valldalbaidí, Jesús Pla, ha incidit en què “és incomprensible que en un moment on cal que treballem totes i tots de la mà en la promoció d’actituds i alternatives més sostenibles, un mitjà de transport públic i col·lectiu com el tren estiga en retrocés a les nostres comarques per la falta d’implicació i inversió de les institucions estatals. Les inversions aprovades en els últims anys, algunes de les quals estan contractades i sense executar, són insuficients per a un servei que perd persones usuàries cada dia”.

“Prova d’açò és, per exemple, l’actual situació de totes les persones dels nostres pobles que estudien o treballen a València o altres ciutats, i que han vist com l’anterior freqüència de pas, ja escassa, ni tan sols s’ha recuperat. El tren és un element de cohesió social, i és necessari que el Govern estatal siga conscient de la realitat que vivim a les nostres comarques, i aborde, per fi, la necessària modernització de la línia”, ha manifestat Pla.

Des de Compromís per Ontinyent han conclòs agraint “al nostre diputat, Jesús Pla, i al portaveu d’Indignats amb Renfe, Samuel Martínez, tota la seua implicació en aquesta justa reivindicació. Esperem que tots els grups de l’Ajuntament d’Ontinyent donen suport a la moció i fem força davant el Govern de l’Estat per una línia de tren més digna, moderna i sostenible per a la nostra ciutat i la nostra comarca”.