El regidor Nico Calabuig i la regidora Paloma Alberola han registrat una pregunta per tal de conéixer els terminis aproximats en què el nou contracte per a la gestió de l’estacionament en zona blava serà una realitat, permetent l’aplicació de les exempcions als vehicles de zero emissions

Aquest dimecres, el grup municipal Compromís per Ontinyent ha registrat una pregunta de forma telemàtica per tal de conéixer els terminis aproximats en què el nou contracte per a la gestió de l’estacionament en zona blava serà una realitat. L’objectiu de l’escrit presentat pel regidor Nico Calabuig i la regidora Paloma Alberola és saber amb major concreció l’estat de la licitació del nou contracte, del qual depén que s’aplique la gratuïtat de la zona blava a Ontinyent per als vehicles de zero emissions.

El regidor i portaveu de Compromís per Ontinyent, Nico Calabuig, ha explicat que “l’ordenança sobre estacionament de vehicles en vies municipals contempla l’exempció en el pagament de les tarifes de zona blava per als vehicles de zero emissions de diferents tipus. Aquest aspecte de l’ordenança ens sembla molt encertat, ja que contribueix a fomentar la sostenibilitat, incentivant l’adquisició de vehicles d’aquestes característiques. A més, recull la moció en aquesta línia que es va aprovar en 2018 per part del Ple Municipal. Però malauradament, a hores d’ara no s’aplica aquesta gratuïtat”.

“En aquest sentit, l’ordenança conté una disposició final que matisa que aquestes exempcions no seran efectives fins que s’aprove el nou contracte amb l’empresa concessionària de la gestió de la zona blava. Per eixe motiu, volem conéixer l’estat dels tràmits i les dates aproximades en què aquest contracte podrà ser una realitat, ja que açò suposarà una bona notícia per a les ontinyentines i ontinyentines en el camí cap a la potenciació dels vehicles de zero emissions, i per tant, la millora de la sostenibilitat i la qualitat de vida a la nostra ciutat”, ha exposat Calabuig.

Per la seua banda, la regidora i portaveu adjunta, Paloma Alberola, ha apuntat que “som coneixedors que el procés de licitació del nou contracte està en marxa, per això volem saber quina és la previsió a l’hora de fer els següents passos i aconseguir la signatura definitiva, que farà efectiva aquesta gratuïtat. Ens sembla una qüestió molt rellevant, ja que diverses persones s’han vist afectades fins al moment en assumir que la zona blava gratuïta per a vehicles de zero emissions ja estava en vigor”.

Alberola ha conclòs assenyalant que “traslladem aquesta pregunta amb esperit constructiu i amb l’objectiu de poder contribuir a donar resposta i prioritzar aquesta qüestió. Des de Compromís considerem imprescindible l’aplicació de totes aquelles mesures que ajuden al foment d’actituds més sostenibles. En aquesta línia, no haver d’abonar l’estacionament en la zona blava se suma als molts incentius que té l’adquisició de vehicles de zero emissions. El resultat serà una ciutat més neta que gaudirem totes i tots”.