Nico Calabuig i Paloma Alberola han manifestat que “Ontinyent necessita un pressupost centrat en les inversions socials i l’impuls econòmic, encaminat a un model de ciutat sostenible, inclusiva i intel·ligent, que pose les persones al centre de totes les decisions. El moment actual requereix apostar pel present i el futur de la ciutat”

Aquest dimecres, el grup municipal Compromís per Ontinyent ha explicat les línies generals del model de pressupost municipal que la formació valencianista, d’esquerres i ecologista prioritzaria per a Ontinyent de cara a l’any 2021. En aquest sentit, el regidor Nico Calabuig i la regidora Paloma Alberola han apuntat que els pilars fonamentals del pressupost haurien de ser les inversions de caràcter social, el foment de l’economia local i la transició cap a un model de ciutat més sostenible i intel·ligent.

El regidor i portaveu de Compromís per Ontinyent, Nico Calabuig, ha assenyalat que “l’actual situació de crisi, provocada per la pandèmia de la COVID-19, només podrà superar-se a través d’una vertadera aposta social, que no oblide a ningú en el camí. Per això, a Ontinyent, com a cada poble i ciutat, s’ha de prioritzar una inversió social molt potent, que done resposta a les necessitats de la ciutadania, sobretot d’aquelles persones que pitjor ho estan passant, i que han de ser el centre de totes les decisions. No podem permetre’ns respondre a aquesta complexa situació social i econòmica de la manera que altres ho van fer en crisis anteriors”.

Així mateix, Calabuig ha apuntat que “per a nosaltres, les polítiques de foment de la sostenibilitat han de ser també la pedra angular del pressupost municipal, en sintonia amb l’Agenda 2030 de la Unió Europea sobre desenvolupament sostenible. Cal encaminar Ontinyent cap a un model de ciutat sostenible, amb un urbanisme centrat en la qualitat de vida de les persones i adaptat al segle XXI”.

“Per això, el pressupost municipal de 2021 hauria d’apostar decididament pel foment d’una ciutat més intel·ligent, un urbanisme inclusiu que prioritze la mobilitat sostenible i l’accessibilitat de totes les persones, l’aposta per una major eficiència energètica, així com la protecció de l’entorn paisatgístic i la recuperació activa del patrimoni, entre altres. En definitiva, apostar per una ciutat que mire de créixer cap a dins revaloritzant allò que ja tenim i aprofite la transició energètica com l’oportunitat econòmica que és. Queda un camí molt llarg que recórrer en aquest sentit”, ha incidit Calabuig.

Per la seua banda, la regidora i portaveu adjunta, Paloma Alberola, ha destacat que “cal seguir aprofundint en la relocalització del nostre teixit industrial, la dinamització del comerç de proximitat i l’aplicació de mesures que permeten reactivar l’economia local, en col·laboració estreta amb la resta d’administracions. El pressupost ha de ser l’eina per a garantir tot el suport municipal als treballadors i treballadores, les persones autònomes i les nostres xicotetes i mitjanes empreses, a través d’iniciatives i programes que contribuïsquen a donar resposta als reptes econòmics que afrontem. I tot açò, incorporant en tot moment la perspectiva social, de sostenibilitat i de gènere”.

“En definitiva, pensem que és el moment de fer una aposta ambiciosa i abordar les prioritats que hem de tindre com a societat, tant de cara al futur com pel que fa a la lluita contra la COVID-19. En aquest sentit, junt amb les mesures socials i les d’impuls econòmic, el paper dels programes i projectes vinculats a la sostenibilitat, l’accessibilitat, l’urbanisme inclusiu i la protecció de l’entorn han de centrar l’aposta per uns pressupostos valents, que pensen més en les pròximes generacions que en les pròximes eleccions. Creiem que si es dóna aquest escenari i els tres eixos que apuntem estan clarament definits al pressupost municipal, seria positiu per a la ciutat”, ha conclòs Alberola.