La diputada Graciela Ferrer i el director general Rafa Beneyto han mantingut una reunió de treball amb el regidor Nico Calabuig per tractar diferents temes relacionats amb Ontinyent i la Vall d’Albaida

Aquest divendres ha tingut lloc una reunió de treball entre el regidor i portaveu de Compromís per Ontinyent, Nico Calabuig, l’ontinyentí i Director General de Tributs i Joc de la Generalitat Valenciana, Rafa Beneyto, i la diputada de Compromís a les Corts Valencianes, Graciela Ferrer.

En aquesta trobada s’han tractat diferents qüestions relacionades amb Ontinyent i la Vall d’Albaida, com l’embassament de Bellús o el Pou Clar, ja que la diputada Graciela Ferrer és també portaveu de Compromís a la Comissió de Medi Ambient, Aigua i Ordenació del Territori de les Corts. Així mateix, s’ha analitzat l’acord del Govern d’Espanya amb la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP) anunciat aquesta setmana, segons el qual l’Estat utilitzarà els romanents de tresoreria dels municipis i diputacions per a gestionar-los des de l’administració central.

El regidor i portaveu de Compromís per Ontinyent, Nico Calabuig, ha assenyalat que “aquesta decisió és una molt mala notícia per a l’autonomia municipal, ja que els ajuntaments veuran confiscats els seus recursos econòmics procedents dels romanents de tresoreria, després d’anys d’esforços, quan més necessiten comptar amb tots els recursos per a fer front a les conseqüències de la COVID-19 des de l’àmbit municipal”.

Calabuig ha recordat que “des de Compromís per Ontinyent vam registrar una moció, que va acabar convertint-se en una declaració institucional de tots els grups polítics de l’Ajuntament d’Ontinyent, per defensar l’autonomia municipal i el dret a utilitzar els superàvits i romanents de tresoreria en polítiques socials o de transició ecològica, sense patir limitacions per la regla de despesa”.

La diputada a les Corts Valencianes, Graciela Ferrer, ha apuntat que “des de Compromís, com a formació política defensora del municipalisme, volem manifestar el nostre rebuig a aquest atac a l’autonomia municipal des de tots els nivells de l’administració, tant en l’àmbit municipal com en l’autonòmic i l’estatal”.

“En aquest sentit, el nostre diputat a Madrid, Joan Baldoví, ja ha traslladat la seua disconformitat per aquesta decisió recentralitzadora del Govern d’Espanya, i en conseqüència, votarà en contra de la mesura en la seua tramitació parlamentària al Congrés dels Diputats”, ha manifestat Ferrer.

Per la seua banda, el Director General de Tributs i Joc de la Generalitat Valenciana i exregidor d’Hisenda de l’Ajuntament d’Ontinyent, Rafa Beneyto, ha incidit en què “aquesta decisió hipoteca la capacitat actual d’inversions dels ajuntaments, que són la institució més pròxima a la ciutadania, la primera finestra a la qual es dirigeix la gent per transmetre les seues necessitats”.

Beneyto, que procedeix del municipalisme, ha destacat que “les institucions més grans no poden prendre aquestes decisions d’esquena a l’àmbit municipal. Han de ser conscients del fonamental paper en la gestió que tenen els ajuntaments, i la necessitat de comptar amb tots els recursos possibles, més encara en una situació com l’actual”.

Per últim, tant Graciela Ferrer com Rafa Beneyto han transmés el seu suport i reconeixement a la tasca que el grup municipal Compromís per Ontinyent està desenvolupant a l’Ajuntament d’Ontinyent, encapçalat pel regidor Nico Calabuig i la regidora Paloma Alberola.