El regidor Nico Calabuig i la regidora Paloma Alberola han manifestat la seua preocupació “per les actituds i formes d’actuar que està aplicant aquest govern municipal en el Ple. Tombar la nostra moció i de sobte presentar-ne una ells, inexistent en l’ordre del dia, és un abús de la majoria absoluta i un menyspreu més a l’oposició”

Aquest dijous se celebrava el Ple ordinari de l’Ajuntament d’Ontinyent corresponent al mes de juliol, que tornava a ser presencial, a la Sala Gomis. El regidor i la regidora del grup municipal Compromís per Ontinyent, Nico Calabuig i Paloma Alberola, portaven a aquesta sessió una proposta per reivindicar el suport i la protecció a l’Atenció Primària i la Salut Pública, i recuperar la Regidoria de Sanitat i Salut Pública a l’Ajuntament d’Ontinyent, que va ser eliminada de l’organigrama municipal per l’actual govern de majoria absoluta.

La moció va ser tombada amb 4 vots favorables dels grups Compromís per Ontinyent i Partit Popular i 16 vots en contra del grup La Vall ens Uneix, qui va demanar retirar el punt que proposava la recuperació de la Regidoria de Sanitat i Salut Pública. Tot seguit, es va votar la inclusió en l’ordre del dia del Ple d’una moció idèntica, exceptuant el seté punt de l’acord, proposada per la Vall ens Uneix.

El regidor i portaveu de Compromís per Ontinyent, Nico Calabuig, ha lamentat que “el debat d’una moció constructiva, que buscava dotar de major rellevància una regidoria que considerem fonamental en el moment actual, s’haja convertit en un circ per part de la Vall ens Uneix. El sistemàtic menyspreu que aquest govern municipal està fent del treball i les propostes de l’oposició és preocupant i lamentable”.

Calabuig ha incidit en què “la maniobra que el govern del senyor Jorge Rodríguez va fer per a tombar la nostra moció i immediatament presentar-ne una idèntica, proposada per ells, va ser completament surrealista. Representa un abús de poder d’un govern municipal que està confonent majoria absoluta amb poder absolut i prepotència absoluta. La moció que ells deien presentar no havia sigut comunicada ni comentada en les reunions i òrgans previs al Ple, on es debaten aquestes qüestions. A més, no existia documentació al respecte facilitada als grups municipals, i per descomptat, no ens consta que estiga registrada a l’Ajuntament. Així mateix, van incorporar el punt en l’ordre del dia del Ple fent ús de la seua majoria absoluta, sense buscar cap consens. Tot açò trenca el funcionament normal i coherent que seguim els grups polítics de l’ajuntament de cara a negociar i comentar aquests temes. Definitivament, aquesta majoria absolutista ha perdut el nord”.

Per la seua banda, la regidora i portaveu adjunta, Paloma Alberola ha explicat que “per a Compromís per Ontinyent allò important era defensar l’atenció primària, reclamar que siga dotada de tots els recursos i personal necessaris, i per descomptat, també recuperar la Regidoria de Sanitat i Salut Pública. Per això, tot i eliminar l’acord relatiu a recuperar la regidoria, vam votar a favor de la proposta de la Vall ens Uneix, per responsabilitat”.

“Poden intentar desvirtuar les nostres propostes, desprestigiar el nostre treball i esforç, però no aconseguiran que ens posem al seu nivell. Enfront de la crispació que La Vall ens Uneix vol crear de manera incomprensible, nosaltres seguirem amb la mateixa actitud propositiva que venim desenvolupant. En canvi, si La Vall ens Uneix i el senyor Rodríguez segueixen pel camí de la prepotència i la falta de consideració pel treball de l’oposició, rebran el càstig del poble d’Ontinyent. La ciutadania és intel·ligent i la prepotència dels governants es paga cara en les urnes. Llàstima que alguns tinguen tan poca memòria i no recorden com van caure altres majories absolutes en el passat”, ha exposat Alberola.

Natalia Enguix no compareix en el Ple per explicar el conflicte existent amb la Policia Local

El passat 9 de juliol, el grup municipal Compromís per Ontinyent va registrar, de forma urgent, una petició de compareixença en el Ple de la regidora de Personal i primera Tinent d’Alcalde, Natalia Enguix, per a explicar el conflicte existent amb la Policia Local d’Ontinyent, després que el govern municipal emetera en premsa un comunicat amb fortes acusacions cap al cos policial.

Enguix va confirmar aquesta mateixa setmana, durant la Junta de Portaveus on es comenten els temes que es tractaran al Ple, que s’incorporaria un punt sobre aquesta compareixença, que finalment no va figurar en l’ordre del dia. Tal com ha apuntat el portaveu Nico Calabuig, “la senyora Enguix ha faltat a la seua paraula, i ha obviat deliberadament la petició d’aquesta compareixença. Ens hem trobat un Ple on apareixen punts inexistents i desapareixen punts que s’havia confirmat que figurarien. Estem molt preocupats per la deriva que pren aquest govern municipal, que l’únic que fa és fer ús de la seua majoria per a poder validar aquestes maniobres incomprensibles”.

Durant el torn de precs i preguntes, el regidor Nico Calabuig va preguntar pel comunicat emés pel govern municipal atacant al cos de Policia Local, reiterant “la gravetat de les afirmacions incloses al text, desacreditant a treballadores i treballadors municipals que estan realitzant legítimes reclamacions dels seus drets laborals i salarials”. Calabuig va demanar que “aquest govern deixe de desviar l’atenció i de culpar a les i els professionals de la seua inacció política per a resoldre els problemes de convivència en la plaça Ausiàs March i altres punts del nucli urbà, o el Pou Clar”.

Així mateix, la regidora Paloma Alberola va fer referència al conflicte existent als voltants del Pou Clar, assenyalant que “el veïnat de la zona està patint diàriament la brutícia, les conductes incíviques i els problemes de trànsit i aparcaments descontrolats”. En aquest sentit, Alberola va preguntar si “el govern municipal pensa buscar solucions reals al problema o esperar que el problema desaparega perquè acabe l’estiu”.