Nico Calabuig i Paloma Alberola han destacat “com de necessari era netejar i desbrossar la zona, per tal de retirar l’excés de malesa, facilitar el pas de vianants que recorren els marges i reduir el risc d’incendi. Per això vam incidir en la urgència de realitzar l’actuació”

El grup municipal Compromís per Ontinyent ha valorat positivament l’actuació de desbrossament que s’ha realitzat en la pujada al cementeri d’Ontinyent, reclamada fa dues setmanes en un escrit per part del grup valencianista.

El regidor i portaveu de Compromís per Ontinyent, Nico Calabuig, ha incidit en “com de necessari era netejar i desbrossar la zona de la pujada des de l’Estació al Cementeri, sobretot en el seu tram inicial, per tal de retirar l’excés de malesa, facilitar el pas de vianants que recorren els marges i reduir el risc d’incendi. Per això vam incidir en la urgència de realitzar l’actuació, i ho vam demanar per escrit”.

Calabuig ha apuntat que “el punt més conflictiu era el tram des de la rodona de l’IES l’Estació fins al xicotet pont sobre les vies del tren. La morfologia actual de la zona deixa molt poc espai per al pas de vianants, i l’existència de brosses i malesa de grans dimensions dificultaven el pas i incrementaven el risc per a les persones. I per descomptat, les temperatures d’estiu combinades amb la malesa en un estat sec, augmentaven considerablement el risc d’incendi en aquest entorn, molt proper a la muntanya”.

Per la seua banda, la regidora i portaveu adjunta, Paloma Alberola, ha recordat que “en relació amb aquesta zona, l’escrit que vam registrar des de Compromís per Ontinyent també reclama la construcció d’un nou accés a peu i en bicicleta que s’unisca al projectat més avall, fins a l’Estació. La ciutadania va votar la proposta en Ontinyent Participa 2019, celebrat l’any 2018, i el projecte va ser posteriorment redactat. Ara és moment de fer-lo una realitat”.

“Construir aquest nou accés milloraria substancialment una zona que compta amb gran afluència de vianants i ciclistes diàriament. Els voltants del nucli urbà d’Ontinyent han de fer-se accessibles a la ciutadania que vol passejar, córrer o moure’s en bicicleta per ells amb seguretat. Una de les millors maneres de contribuir a la sostenibilitat de la nostra ciutat és aprofundir en la creació d’aquests entorns per a realitzar activitats saludables” ha conclòs Alberola.