Compromís per Ontinyent ha reiterat el seu suport a les mesures aplicades pel govern municipal contra l’expansió del COVID-19, i ha destacat el consens polític, la responsabilitat ciutadana per superar l’emergència sanitària i la gestió que s’ha fet des de les seues regidories

Aquest dilluns ha tingut lloc a l’Ajuntament d’Ontinyent una reunió dels portaveus dels grups municipals representats al consistori, relativa a la situació en què es troba la ciutat respecte a l’epidèmia de COVID-19. Durant aquesta trobada, el regidor i portaveu de Compromís per Ontinyent, Nico Calabuig, ha reafirmat el suport del grup valencianista a les mesures aplicades pel govern municipal per combatre el virus.

Després de la reunió, Nico Calabuig ha destacat la importància de la trobada i ha assenyalat que “el diàleg entre els diferents grups polítics és essencial per coordinar totes les accions i fer front a aquesta emergència sanitària junts, units. A Ontinyent combatem el COVID-19 cooperant entre totes les forces polítiques, perquè la salut està per damunt de tot. Per això, en aquest tema, el govern municipal sap que té tot el nostre suport i ajuda a la seua disposició, tal com li vam manifestar a l’alcalde des del primer moment”.

Calabuig, que gestiona la regidoria de Consum de l’Ajuntament, ha recordat que setmanes enrere es va plantejar una primera mesura respecte a la compra de mascaretes. “Fa unes setmanes vam fer una crida a la calma i la responsabilitat en la compra de mascaretes, quan començaven a detectar-se les primeres mostres d’alarmisme. Aquesta va ser la primera acció de l’Ajuntament front al Coronavirus. Vam demanar aplicar el sentit comú, seguir les indicacions sanitàries recomanades i reservar l’ús de les mascaretes per a qui realment les necessitava” explicava el regidor.

Aquest passat divendres es realitzava una segona acció des de la regidoria de Consum, en fer una nova crida a la responsabilitat i assegurar l’abastiment de productes en els establiments d’alimentació, confirmat per la Direcció General de Consum de la Generalitat Valenciana i altres organismes i empreses. Calabuig ha incidit en aquesta qüestió, demanant que “continue la col·laboració ciutadana, i no es facen compres massives i injustificades que puguen provocar col·lapses innecessaris. El subministrament de productes està garantit”.

Pel que fa a la regidora Paloma Alberola, qui gestiona la regidoria d’Arxiu, ha mantingut un contacte constant amb el personal de l’Arxiu municipal en aquests dies, i ha seguit l’evolució de la situació, fins a decretar-se el seu tancament, junt amb la resta de serveis i edificis públics municipals.

Compromís reclama a l’Estat mesures i ajudes econòmiques

Des de Compromís per Ontinyent s’ha assenyalat, a més, la importància de defensar, també de forma unitària i des de l’àmbit local, l’aprovació per part del Govern estatal d’una bateria de mesures i ajudes encaminades a fer front a les conseqüències econòmiques i socials d’aquesta crisi sanitària.

Tal com ha explicat Nico Calabuig, “a tot el País Valencià, des de Compromís estem reclamant que s’activen mecanismes per avaluar els danys que aquesta crisi sanitària està provocant en el teixit econòmic dels nostres pobles i ciutats. Així, de cara al govern de l’Estat, estem demanant que s’aplique una línia d’ajudes econòmiques i socials orientades a ajudar als treballadors i treballadores, les persones autònomes, les PIMES i les famílies. En definitiva, demanem que l’Estat actue, ja que les conseqüències d’aquesta crisi no les pot acabar pagant la gent de baix, les persones que dia a dia alcen la persiana i amb ella l’economia”.

El portaveu de Compromís per Ontinyent ha conclòs destacant “la importància de quedar-se a casa i de continuar obeint les indicacions i mesures de prevenció de les institucions sanitàries. Cal que tota la societat mantinguem la calma i ens conscienciem de la responsabilitat individual i col·lectiva que tenim totes i tots en la lluita per frenar el COVID-19”.