Nico Calabuig i Paloma Alberola han assenyalat que “282 menors escolaritzats a Ontinyent rebran el val-beca menjador de la Conselleria d’Educació, que contribuirà a atendre l’alimentació de l’alumnat més vulnerable, ara que els menjadors escolars estan tancats pel Coronavirus”

La Conselleria d’Educació ha posat en marxa un val-beca menjador destinat a aquell alumnat dels centres educatius valencians que es beneficia del 100% de la beca menjador i a tot l’alumnat dels 29 centres d’educació especial del País Valencià. Després de l’anunci de la mesura des de la Conselleria que lidera Vicent Marzà, Compromís per Ontinyent ha volgut incidir en la importància d’aquesta, tenint en compte el tancament dels centres educatius i els menjadors escolars a causa de la situació derivada de l’epidèmia de COVID-19.

El regidor i portaveu de Compromís per Ontinyent, Nico Calabuig, ha assenyalat que “282 menors escolaritzats a Ontinyent rebran el val-beca menjador de la Conselleria d’Educació, que contribuirà a atendre l’alimentació de l’alumnat més vulnerable, ara que els menjadors escolars estan tancats pel Coronavirus”.

En aquest sentit, la regidora i portaveu adjunta de Compromís per Ontinyent, Paloma Alberola, ha incidit en què “una mesura com aquesta és vital. Per desgràcia, en moltes famílies no està garantit l’accés als aliments, i el paper que juga en el dia a dia el menjador escolar dels xiquets i xiquetes és fonamental. Per aquest motiu, era imprescindible habilitar aquesta ajuda que puga substituir el paper dels menjadors”.

Per altra banda, Nico Calabuig comentava que “en el cas d’Ontinyent, a més del val-beca de la Conselleria d’Educació, l’Ajuntament també ha posat en marxa un servei de menjar a casa per a xiquets i xiquetes vulnerables. Des del principi estem en contacte amb l’alcalde per tal d’ajudar, intercanviant informació i donant suport a aquestes mesures socials tan necessàries en l’actual situació de crisi sanitària”.

El val-beca de la Generalitat contempla una aportació de 60 euros per alumne o alumna que té concedit el 100% de la beca menjador o és alumnat d’un dels 29 centres d’educació especial del territori valencià. Aquesta ajuda, en forma de val, arribarà als domicilis de les famílies directament i podrà ser utilitzat en els establiments de la cadena de supermercats de la cooperativa valenciana Consum/Charter.

Els vals són intransferibles i aniran dirigits específicament al pare, mare o tutor/tutora, qui haurà de presentar el seu document d’identitat per a utilitzar-los en els establiments. Pel que fa a l’import, els 60 euros per alumne o alumna comprenen els primers quinze dies sense classes presencials.