Els regidors de la formació valencianista han assenyalat que si l’alcalde i el seu govern volen traure a Ontinyent de la Mancomunitat ho haurien d’haver incorporat en el seu programa per a les Eleccions Municipals

Aquest dimecres tenia lloc a la Seu de Compromís per Ontinyent una roda de premsa per valorar el conflicte existent entre el govern de majoria absoluta de Jorge Rodríguez i la Mancomunitat de la Vall d’Albaida. En la convocatòria han participat el regidor i portaveu de Compromís per Ontinyent, Nico Calabuig, i la regidora Paloma Alberola, que han contraposat “la capacitat de dialogar i arribar a acords de Compromís i el Partit Socialista, front a la crispació i l’intent de desestabilitzar la institució per part de La Vall ens Uneix”.

Els edils han recordat que la intenció d’acordar de Compromís i el Partit Socialista es va demostrar mitjançant l’oferiment a La Vall ens Uneix (LVEU) de les delegacions d’Educació, així com Infraestructures, Transports i Comunicacions, “dos àrees d’una gran rellevància, si tenim en compte que LVEU té 6 representants d’un total de 68 al Plenari de la Mancomunitat”.

Nico Calabuig manifestava de forma contundent que “no consentirem que Jorge Rodríguez abuse de la seua majoria absoluta, provocant que el seu aïllament i enfrontament amb el Partit Socialista pose en perill la capitalitat comarcal d’Ontinyent”. El portaveu de Compromís per Ontinyent ha destacat que “si el partit de Jorge Rodríguez vol traure a Ontinyent de la Mancomunitat, ho hauria d’haver incorporat en el seu programa electoral, perquè no creiem que la gent de bona voluntat li atorgara eixa majoria perquè dinamite tots els ponts amb la resta de pobles i forces polítiques de la comarca i posar en perill el lideratge d’Ontinyent en la Vall d’Albaida”.

Per la seua banda, la regidora Paloma Alberola ha incidit en què “el govern local és molt irresponsable d’enfrontar-se a tots els pobles per motius partidistes, després dels esforços que ha costat durant tants anys construir els afectes entre tots els municipis de la comarca, i anar posicionant Ontinyent com a capital”. Alberola ha assenyalat, així mateix, que aquest enfrontament arriba “quan més necessari és que tinguem aliats per mantindre serveis essencials com la Comissaria de Policia a Ontinyent”.

La regidora ha apuntat “com d’incoherent és que un partit que es diu «La Vall ens Uneix», que abandera el nom de la comarca, i que es defineix com a comarcalista, vulga dinamitar la institució que vertebra esta comarca des de fa 32 anys”.

Els regidors han exposat que la preocupació de Compromís per Ontinyent en aquest tema està relacionada, d’una banda, amb la decisió de la majoria absoluta de LVEU a Ontinyent d’abandonar el servei de recollida selectiva d’envasos i paper de la Mancomunitat; i d’altra banda, amb les declaracions “incendiàries” fetes pel regidor Joan Sanchis al Plenari de la Mancomunitat, “on va amenaçar amb traure a Ontinyent de l’ens comarcal i va menysprear els municipis menys poblats, anomenant-los despectivament «poblets»”; així com amb les manifestacions de la regidora Natalia Enguix a la premsa, “on va deixar entreveure la possibilitat d’una Mancomunitat sense la capital de la comarca”.

Per últim, Calabuig i Alberola han lamentat que “allà on La Vall ens Uneix no pot exercir el poder absolut, opte per obstruir i desestabilitzar les institucions”.