La formació valencianista ha aconseguit en els comicis del 10N a Ontinyent un 13,46% del percentatge de vot, quasi un punt percentual més que el 28A

Ontinyent s’ha convertit després de les Eleccions Generals del passat diumenge 10 de novembre en la segona ciutat del País Valencià amb major percentatge de vot a Compromís. Amb un 13,46%, la capital de la Vall d’Albaida és el segon bastió del valencianisme d’esquerres i ecologista, només per darrere de Sueca (18,20% de percentatge de vot), municipi natal del candidat i diputat electe, Joan Baldoví.

L’augment en el percentatge de vot de Compromís a Ontinyent es produeix en un context de menor participació de la ciutadania en les Eleccions Generals de novembre. Aquesta situació explica que, tot i perdre 19 vots, la proporció siga major.

El regidor i portaveu de Compromís per Ontinyent, Nico Calabuig, ha valorat aquests resultats destacant que “considerem positiu l’augment en el percentatge de vot de Compromís, tot i perdre alguns vots, ja que hem viscut una convocatòria electoral amb una alta abstenció, fruit de la desafecció de la ciutadania per la falta d’acords”.

Segons Calabuig, “encara que ens haguera agradat créixer més, volem agrair a les més de 2.600 persones que conformen la nostra base electoral una vegada rere altra a les Eleccions Generals a Ontinyent. Un fet que demostra el nivell de confiança del nostre electorat amb la necessitat de tindre una veu valenciana forta que defense els nostres interessos a la política estatal”.

El portaveu ha assenyalat que “volem felicitar al Partit Socialista per la seua victòria a Ontinyent i manifestar la nostra profunda preocupació per l’ascens d’un partit feixista d’extrema dreta com és Vox, que fins i tot ha arribat a dir sense vergonya que és partidari de la il·legalització de Compromís”.

“Fem una crida a la unitat de totes les forces polítiques i persones demòcrates front a un partit que vol privatitzar les pensions, suprimir les autonomies, eliminar les lleis d’igualtat de gènere o impedir als homosexuals casar-se i adoptar, dins els seus plantejaments masclistes, racistes i homòfobs. Cal que donem una resposta democràtica i cívica en defensa d’una majoria social i política a favor dels Drets Humans i l’autogovern valencià”, ha conclòs Calabuig.

PUNXA ACÍ PER CONSULTAR LA TAULA COMPARATIVA DE RESULTATS