Compromís per Ontinyent celebra l’impuls del govern valencià per la revitalització activa dels barris històrics de la nostra ciutat

El Consell ha aprovat el conveni de col·laboració entre la Conselleria d’Habitatge Obres Públiques i Vertebració del Territori i l’Ajuntament d’Ontinyent per a gestionar les actuacions de l’Àrea de Regeneració i Renovació urbana (ARRU) de la capital de la Vall d’Albaida per a l’any 2019, en el marc del Pla Estatal d’Habitatge 2013-2016, que permet que les actuacions s’executen fins a 31 de desembre d’enguany.

El regidor portaveu electe de Compromís per Ontinyent, Nico Calabuig, ha celebrat l’anunci del nou conveni i ha remarcat que des del Govern Valencià del Botànic “s’ha apostat molt fermament per la rehabilitació i regeneració urbana, no solament per a recuperar i renovar habitatges en els centres històrics i els espais urbans de les ciutats valencianes sinó també per a reactivar l’economia de tots els oficis relacionats amb la construcció i els sectors productius annexos”.

En este sentit, el conveni estableix una subvenció per a l’exercici 2019 de 684.916,59 euros, dels quals el Ministeri de Foment aporta 474.816,59 euros i la Generalitat participa amb 210.000 euros. El cost total de les actuacions de caràcter plurianual sumen una inversió total de 2.263.928 euros, aportats pel ministeri, la Generalitat, l’Ajuntament d’Ontinyent i particulars.

Gràcies a este conveni s’estan realitzant obres d’edificació de 6 habitatges amb qualificació energètica tipus “B”, en substitució d’unes altres prèviament demolides en el barri de la Vila i el centre històric-Raval d’Ontinyent per trobar-se en un elevat estat de deteriorament.

D’esta manera, l’actuació contempla les obres de demolició dels edificis, de construcció de nous habitatges i de reurbanització necessària, així com l’execució d’un programa de reallotjament i les funcions de gestió tècnica i informació necessària a realitzar a través d’un equip tècnic de gestió.

A més, s’ha programat la rehabilitació de 74 habitatges juntament amb les obres de recuperació d’elements estructurals de l’edifici, d’accessibilitat, d’adequació d’elements comuns i d’habitabilitat.