Després de les eleccions municipals del darrer 26 de maig, no hi ha millor impuls que el lema vital de l’intel·lectual valencià Nicolau Primitiu per afrontar la legislatura que prompte començarem. Tres encoratjadors verbs que descriuen molt bé l’actitud necessària per encarar els reptes diaris de la vida: “treballar, persistir, esperar”. Això és el que farem d’ara endavant.

Dit això, vull agrair de tot cor la confiança dipositada en el projecte de Compromís per Ontinyent a les 2.032 persones que ens han votat i han revalidat la nostra representació a l’Ajuntament, així com a tota la ciutadania que va participar en les eleccions del diumenge. Paloma Alberola i jo mateix treballarem com a regidora i regidor des d’una oposició responsable i activa, amb la seguretat de comptar amb un gran equip que malgrat no estar físicament amb nosaltres dins l’Ajuntament, es deixarà la pell pel bé comú.

Facilitarem ponts de diàleg en tots aquells temes que considerem beneficiosos per a la construcció d’una ciutat pròspera, transformadora, igualitària, verda, culta, saludable i oberta a la comarca, i fiscalitzarem aquells assumptes susceptibles de millora. Ho farem de manera seriosa, decidida i constructiva, perquè som l’única força política del Pacte del Botànic al Govern Valencià present a l’Ajuntament d’Ontinyent.

Tot i que som l’únic grup que mantenim la representació que teníem i ens han faltat poc més de cent vots per arribar al tercer regidor, sincerament ens haguera agradat obtindre més representació i poder formar part del govern. Eixe era el nostre objectiu com a equip, tal volta excessivament optimista tenint en compte que estem al capdavant de Compromís des de fa només dos mesos, quan ens van elegir democràticament en primàries obertes a la ciutadania. Tampoc podem passar per alt el context emocional que ha determinat en bona mesura la concentració del vot en estes eleccions municipals, tot deixant sense representació al PSPV-PSOE, Unides Podem i Ciudadanos, partits als quals enviem un missatge d’ànim.

Tanmateix, vos assegurem que, humilment, farem l’autocrítica necessària per analitzar tot allò que hem fet bé per conservar-ho i tot allò que podem canviar per millorar. Perquè no ens conformem amb el resultat obtingut, agraïm totes aquelles crítiques constructives en qualsevol aspecte per millorar el camí que Compromís per Ontinyent hem iniciat cap a la reconnexió amb la societat ontinyentina i estar molt més presents al costat de totes aquelles iniciatives socials, econòmiques, culturals, esportives i festives positives per a Ontinyent.

D’altra banda, tenim la consciència tranquil·la d’haver-nos deixat la pell fent una campanya sense grans recursos però amb tot l’esforç centrat en fer arribar les nostres propostes a cada racó de l’Ontinyent que tant estimem. Persona a persona, carrer a carrer i barri a barri, hem parlat i hem escoltat molta gent amb bones idees per millorar el nostre poble. Hem fet una campanya neta i positiva amb la mirada posada en el futur, de la mateixa manera que actuarem a partir d’ara des de l’Ajuntament. Així ens ho heu transmès moltíssima gent, tant als nostres carrers i places com a través de missatges i comentaris a les xarxes socials: independentment de si ens heu votat o no, el comú denominador d’allò que ens heu fet arribar és el bon treball que hem fet i l’esperançador futur que tenim per davant. Per això, gràcies per l’oportunitat que ens heu brindat per treballar per la nostra ciutat des de l’oposició. Vos farem cas, aprofitarem al màxim l’ocasió per aprendre, agafar experiència com a regidors i amb ella intentar guanyar la vostra confiança. Esperem estar a l’alçada del que la gent d’Ontinyent mereix.

La ciutadania ha parlat, eixa és la grandesa de la democràcia. D’ara endavant, l’Ajuntament d’Ontinyent estarà governat per la majoria absoluta més gran de la història amb 17 regidors de La Vall ens Uneix i Jorge Rodríguez al front. Una vegada més, donem l’enhorabona i desitgem molta sort al nou govern municipal, pel bé d’Ontinyent. En l’oposició hi haurà 2 regidors del PP, a qui donem l’enhorabona per la seua presència en la corporació, i 2 de Compromís que des del primer minut, farem tot allò que estiga en les nostres mans per contribuir al progrés diari de la ciutat que estimem i omplir la motxilla d’experiències que ens facen créixer amb la mirada posada en el futur.

Per últim, milers de gràcies pel suport incondicional a la gent que ens feu costat, especialment a les nostres famílies i amistats, a les quals demanem disculpes per tot el temps que els hem furtat al llarg d’estes setmanes frenètiques i tot el que hauran de suportar a partir d’ara. Per sort, elles saben que tot açò és per una bona causa. Gràcies de cor. Seguim! Avant Ontinyent!

Nico Calabuig i Serna
Regidor portaveu electe de Compromís a l’Ajuntament d’Ontinyent