Intervenció de Paloma Alberola a l’acte central de la campanya municipal 2019 #AvantOntinyent

Bon dia a totes i tots,

Gràcies Jesús Pla, flamant diputat de la Vall d’Albaida a les Corts Valencianes. I gràcies també a Mónica Oltra, la nostra Vicepresidenta de la Generalitat Valenciana, per estar amb nosaltres en este acte central de campanya de Compromís per Ontinyent.

Quina alegria fa vore-vos ací a tanta gent acompanyant-nos, un dia més. Portem dos mesos fent actes contínuament i sempre ens feu arribar el vostre suport, de veritat que sentim el vostre caliu. Encara no fa ni un mes que vam votar en les eleccions generals i en les eleccions valencianes, en les què Compromís vam ser la primera força a la comarca, i també ací a Ontinyent, on 6.000 persones vau omplir les urnes de somriures, revalidant així el govern del Botànic. Si som IMPARABLES és per totes i tots vosaltres. Així que, GRÀCIES una vegada més!

A Compromís ens prenem la política seriosament, perquè realment la considerem una eina per transformar la societat, i no un mitjà per aconseguir metes personals. Per això, la nostra manera de fer es basa en traslladar la voluntat i les demandes de la ciutadania a les institucions de baix cap a dalt: començant per l’Ajuntament, seguint per la Diputació, fins arribar a la Generalitat. Sabem que eixa tasca representa una gran responsabilitat, i tenim clar que treballarem pel bé de tota la ciutadania d’Ontinyent. Per això no ens ho juguem tot a una carta, sinó que en tenim moltes i molt bones.

En primer lloc, tenim la carta de l’equip. Un equip renovat, elegit en un procés de primàries obertes, que representa la diversitat que caracteritza esta ciutat. Som homes i dones implicades en el nostre entorn social, i capaces de treballar pel progrés d’Ontinyent i pel benestar de les persones que ací vivim. Un equip que combina amb encert l’impuls de la joventut i la mirada llarga de l’experiència. Sabem cooperar per un objectiu comú, perquè portem temps fent-ho als diversos espais del teixit social on hem coincidit. No ens ha unit la política de manera fortuïta, sinó que hem anat caminant fins ací, a diferents ritmes, guiades per uns mateixos valors.

En segon lloc, tenim la carta del candidat a l’alcaldia. Si heu estat seguint la campanya, coincidireu amb mi en què tenim EL MILLOR. Per la seua capacitat d’escoltar, per la seua capacitat de dialogar, per la seua capacitat de defensar el nostre projecte. Esta setmana va participar d’un debat amb la resta de persones candidates a l’alcaldia, i la seua serenitat, el seu rigor i el seu respecte als rivals polítics van sobreeixir. És una personeta que s’ha deixat la pell allà on s’ha involucrat, i estic totalment convençuda que serà un molt bon alcalde, perquè s’estima Ontinyent com el que més.

En tercer lloc, tenim la carta del programa de govern. Un recull de propostes elaborades des de la participació ciutadana. Com sabeu, vam obrir un formulari perquè qualsevol persona puguera fer-nos arribar plantejaments de com millorar la ciutat. A banda d’això, ens hem estat reunint amb innumerables associacions, entitats i col·lectius per escoltar-los i incloure les seues reivindicacions a la nostra futura acció de govern.

Finalment, tenim la carta de la bona sintonia amb les institucions valencianes. Durant tota la legislatura, persones amb responsabilitats a la Diputació i a la Generalitat han vingut a Ontinyent per conèixer de primera mà les necessitats i demandes de la gent del nostre poble. Perquè eixa és la manera de fer de Compromís: la col·laboració i la cooperació entre administracions en benefici de la ciutadania dels municipis valencians. I, a dia de hui, Compromís per Ontinyent som L’ÚNICA CANDIDATURA que pot garantir una connexió directa amb les conselleries.

El proper 26 de maig les ontinyentines i els ontinyentins decidirem quin és el model de ciutat que volem construir.

A Compromís tenim clara la nostra aposta: volem una ciutat que pose en valor el seu passat històric per mirar cap al futur. Una ciutat creadora d’oportunitats, on puguem desenvolupar el nostre projecte vital. Una ciutat dinàmica i participativa, on totes les persones convivim en igualtat. Una ciutat sostenible i amable, que cuide del seu entorn natural. I ho farem possible gràcies a totes i tots vosaltres, que sereu al centre de la nostra acció de govern. Juntes, impulsarem #AvantOntinyent!

I, ara, done pas al meu amic, al meu company imprescindible en esta bonica i apassionant aventura que compartim, el pròxim alcalde d’Ontinyent, Nico Calabuig.

Moltes gràcies!

Paloma Alberola
Número 2 de la llista de Compromís per Ontinyent