La portaveu de Compromís, el diputat a les Corts i l’alcaldable d’Ontinyent destaquen “la força de Compromís a la Vall d’Albaida” amb la victòria revalidada a les eleccions autonòmiques i el creixement de 15 a 21 candidatures municipals a la comarca

La portaveu de Compromís, l’olleriana Àgueda Micó, el diputat electe de Compromís a les Corts Valencianes, l’agullentí Jesús Pla, i el portaveu comarcal i candidat a l’alcaldia d’Ontinyent, Nico Calabuig, han realitzat una roda de premsa a la seu de Compromís per la Vall d’Albaida, per tal de valorar la victòria de la coalició valencianista en les eleccions autonòmiques del 28 d’abril, presentar Jesús Pla com a diputat de la comarca a les Corts, anunciar l’increment de candidatures municipals als pobles i ciutats de la Vall d’Albaida i destacar el gran desplegament de càrrecs del govern valencià i de les diverses institucions en la campanya municipal d’Ontinyent i de tota la comarca.

En primer lloc, Jesús Pla, com a diputat electe de Compromís a les Corts Valencianes, ha volgut posar en valor la importància de comptar amb una veu pròpia de la Vall d’Albaida a les Corts Valencianes, i s’ha compromés a “fer arribar les reivindicacions territorials de la nostra comarca a les Corts, i treballar pel benestar de la nostra gent i el desenvolupament de la nostra economia i infraestructures des del parlament valencià”. Així mateix, Pla remarcava “la gran victòria de Compromís a les eleccions autonòmiques a la Vall d’Albaida amb més de 15.000 vots”, un fet que segons afirmava el diputat, “demostra la consolidació del valencianisme polític a la nostra comarca i reafirma el suport de la ciutadania a les polítiques que hem fet i seguirem fent des del govern valencià per posar les persones al centre de la política”.

Per la seua banda, la portaveu de Compromís, Àgueda Micó, ha exposat “l’important increment de candidatures de Compromís als pobles i ciutats de la Vall d’Albaida, passant d’un total de 15 llistes en les eleccions municipals de 2015 a 21 en les de 2019” i remarcava: “totes elles són llistes reals formades honestament per persones que viuen i treballen als nostres pobles, que posen cara i ulls al nostre projecte de progrés social, econòmic i mediambiental”.

Així doncs, Micó posava en valor “la gran tasca de govern feta els darrers quatre anys allà on hem tingut la possibilitat de governar des de l’alcaldia, ja que de les 15 candidatures que vàrem presentar en 2015, 9 han presidit els seus ajuntaments: L’Olleria, Albaida, Agullent, Otos, Fontanars dels Alforins, Quatretonda, Montaverner, Salem i Benicolet”. I anunciava els noms dels pobles on Compromís presentarà noves candidatures: “Aielo de Malferit, Atzeneta d’Albaida, Guadassèquies, Pinet, Carrícola, Beniatjar”, les quals se sumaran a les ja consolidades candidatures d’Ontinyent, Benigànim, L’Olleria, Albaida, Bocairent, Castelló de Rugat, Agullent, Otos, El Palomar, La Pobla del Duc, Salem, Montaverner, Fontanars dels Alforins, Quatretonda i Benicolet. Com a dada, els 21 municipis on es presenta Compromís a la Vall d’Albaida, sumen el 92% de la població comarcal.

Micó finalitzava la seua intervenció destacant “el creixement de Compromís a la nostra comarca, amb l’èxit electoral a les eleccions valencianes, la tasca d’implantació en noves poblacions amb candidatures reals de gent de cada poble i ciutat on ens presentem i la presència d’un diputat de la Vall a les Corts, ens fan estar en disposició d’aconseguir un gran resultat en les eleccions municipals a la nostra comarca i així guanyar el diputat comarcal a la Diputació pel partit judicial d’Ontinyent”.

Nico Calabuig, candidat a l’alcaldia d’Ontinyent i portaveu comarcal de Compromís, era l’encarregat de tancar les intervencions com a amfitrió. Així doncs, Calabuig destacava que “Ontinyent ha donat la talla com a capital de la comarca, tornant a guanyar Compromís les eleccions autonòmiques amb un increment de quasi 700 vots respecte a la victòria obtinguda l’any 2015”. A més, l’alcaldable d’Ontinyent remarcava “la importància d’eixe resultat, no sols per ser la ciutat de més de 30.000 habitants de tot el País amb major percentatge de vot a Compromís, sinó també per haver contribuït de manera decisiva a l’èxit electoral del valencianisme a la nostra comarca. Un èxit que ha permès millorar més encara la projecció de Compromís per la Vall d’Albaida a nivell valencià, amb una bona mostra en esta mateixa taula: el diputat Jesús Pla i la portaveu de Compromís són gent de la nostra comarca.”

Calabuig anunciava els pròxims actes més rellevants de Compromís a la capital de la Vall d’Albaida, els quals, segons afirmava, “comptaran amb la presència de destacats membres del govern valencià i càrrecs institucionals de Compromís”. Un fet que “demostra allò que venim dient i seguirem dient durant la campanya: que Compromís per Ontinyent som l’única garantia d’una bona interlocució amb línia directa amb el Govern Valencià”. Així doncs, el proper dimecres 15, la candidatura de Compromís per Ontinyent encapçalada per Nico Calabuig celebrarà una reunió amb COEVAL acompanyada del Conseller d’Economia Rafa Climent i de l’Alt Comissionat pel Finançament Autonòmic, Rafa Beneyto, diumenge se celebrarà l’acte central de campanya d’Ontinyent amb la Vicepresidenta Mónica Oltra, el diputat Jesús Pla, la número 2 Paloma Alberola i l’alcaldable Nico Calabuig a la Plaça de Sant Domingo a les 12, i divendres 24 tindrà lloc un acte central comarcal on hi participaran Àgueda Micó, Jesús Pla, l’eurodiputat i candidat al Parlament Europeu Jordi Sebastià, i el propi alcaldable de Compromís per Ontinyent i portaveu comarcal, Nico Calabuig. Un acte que tindrà lloc a les 19.30h al Campus Universitari d’Ontinyent.