La Generalitat Valenciana declara Bé d’Interés Cultural tres campanes gòtiques d’Ontinyent

Des de Compromís por Ontinyent celebren aquest augment de protecció patrimonial amb la resolució d’aquests tres nous béns d’interès cultural  

La Generalitat Valenciana ha aprovat el decret pel qual es declara bé immoble d’interés cultural el conjunt de setanta campanes gòtiques valencianes, tres de les quals són d’Ontinyent: la de Santa Àgueda (1380) de la parròquia de Sant Rafel, la del Rellotge, Rauxa o de Foc (1563) de l’església de Santa Maria i l’Andreua (1602) del convent de la Puríssima Sang.

“La protecció i posada en valor d’aquestes campanes gòtiques és altra bona notícia per al patrimoni ontinyentí que arriba des de la Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport que encapçala el valencianista Vicent Marzà”, manifesten des de Compromís per Ontinyent.

Les campanes, datades entre 1250 i 1659, presenten unes característiques i una rellevància singulars per al patrimoni cultural valencià. Per això, tal com estableix la Llei de patrimoni cultural valencià, són objecte de mesures especials de protecció, divulgació i foment, i la seua declaració com a béns d’interés cultural s’ha de realitzar mitjançant un decret del Consell.

Aquest decret, per tant, inclou la relació de les setanta campanes gòtiques, així com la indicació del nom, l’any de fosa, la descripció, la localització i les mesures.

Cal recordar que la tramitació de l’expedient es va iniciar per resolució d’incoació de 18 d’abril de 2018, de la Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport.

El procediment ha seguit la tramitació legalment prevista. S’ha concedit tràmit d’audiència als titulars dels béns i no s’ha produït cap al·legació contrària, i s’han inclòs en l’expedient els informes favorables del Consell Valencià de Cultura, de la Reial Acadèmia de Belles Arts de Sant Carles, i de les universitats de València, d’Alacant i Jaume I de Castelló.

Arxivat en: Educació, Cultura i Esport

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *