El conseller Climent presenta a Ontinyent el projecte Innova Comerç

Des de Compromís per Ontinyent celebrem aquesta iniciativa del Govern del Botànic d’impuls i modernització del xicotet comerç pel qual apostem fermament des de la nostra coalició

El conseller d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafa Climent, ha presentat aquest matí a Ontinyent acompanyat per representants municipals, de Comerç In i de la UPV, el projecte Innova Comerç Ontinyent i ha anunciat que en 2019 el Govern del Botànic incrementarà en més d’un 37 % el pressupost per a impulsar el comerç electrònic en el sector de l’artesania i del xicotet comerç fins a arribar als 7,4 milions d’euros.

Des del 2014 les vendes en la xarxa s’han incrementat en un 59,7 % “i per aquesta raó -ha assenyalat Climent- és necessari que el comerç i l’artesania valenciana estiguen en les millors condicions per a fer front a les necessitats del client digital”.

“El nostre objectiu -ha afegit el responsable d’Economia- és que el sector del xicotet comerç i de l’artesania vegen la digitalització no com un repte sinó com una solució que els permeta oferir experiències noves als consumidors i generar oportunitats per a donar a conéixer i vendre els productes en tots els mercats web del món”.

El projecte Innova Comerç Ontinyent s’emmarca dins del Pla d’impuls a la digitalització del comerç i l’artesania de la Comunitat Valenciana 2018-2023, que ha posat en marxa la Conselleria d’Economia.

En eixe sentit, aquest projecte al qual també s’ha sumat el municipi de Villena, naix de la col·laboració amb la Universitat Politècnica de València i la Generalitat a fi d’impulsar la transformació digital de les PIMES del sector comercial i l’artesania, difondre la cultura TIC, afavorir la formació d’empresaris i treballadors i afavorir l’assessorament i l’acompanyament personalitzat.

El professor de la UPV, David Juárez, ha donat detalls de l’anàlisi que s’ha fet als dos municipis sobre l’estudi que serveix de punt de partida per a aquest projecte, del qual s’han extret dades com que els comerços que componen aquestes associacions treballen un 80 % en l’àmbit local i comarcal; que la meitat externalitzen el manteniment de les pàgines web, i que a penes el 32 % tenen botiga en xarxa pròpia, aspectes que cal treballar per a millorar-los, entre altres.

En aquest sentit, des de l’associació Comerç In d’Ontinyent la presidenta Mª José Alhambra ha detallat que el treball iniciat en 2018 a Ontinyent ha inclòs accions com la creació d’una marca i de vídeos de sensibilització i formació en grups de 20 comerços en diverses matèries relacionades, que s’ha dut a terme en 2018 i que continuarà en 2019.

A més, s’han seleccionat més de 20 comerços d’Ontinyent amb els quals estan treballant assessors digitals com a prova pilot per a implantar els canals de comunicació digital més apropiats per a cadascun. Igualment, s’ha treballat un pla de màrqueting i comunicació digital per a cada un, i també eines que s’estan elaborant conjuntament per a implantar-les de manera col·lectiva en el marc de cada associació.

Pla d’impuls a la digitalització del comerç 2018-2023

El Pla d’impuls a la digitalització del comerç per al període 2018-2023 el lidera la Conselleria d’Economia amb la col·laboració de les principals associacions empresarials del sector comercial, el Centre d’Artesania de la Comunitat Valenciana i l’Oficina PATECO del Consell de Cambres. Naix per a un període de sis anys i amb un pressupost de més de 12 milions d’euros entre fons propis de la Generalitat, fons FEDER i les aportacions d’altres empreses, administracions i organismes públics.

Segons els estudis que ha dut a terme la Conselleria d’Economia, almenys una de cada deu PIMES valencianes d’aquest sector està en un estat “zero” de maduresa digital i quatre més estan en fase molt poc avançada. Així, sis de cada deu empresaris no tenen els coneixements suficients sobre comerç electrònic i set de cada deu no han rebut informació en aquesta matèria.

Per això aquest pla té un triple objectiu: assolir la transformació digital del xicotet comerç i de l’artesania, superar la resistència que tenen al canvi mitjançant la sensibilització i apostar per la formació i l’assessorament amb ajudes i eines gratuïtes.

Sector clau

Al País Valencià el sector comercial detallista i artesà està format per més de 55.000 empreses, fonamentalment PIMES, microempreses i autònoms, que representen el 16 % del teixit empresarial valencià i el 11,4 % de l’ocupació. Es tracta d’un sector clau de l’economia valenciana, exposat a la pressió competitiva i als canvis que suposa el món digital.

Arxivat en: Economia i Ocupació, General, Governs amb Compromís

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *