Ontinyent estrena nou punt de recàrrega per a vehicles elèctrics amb ajuda de l’IVACE

Des de Compromís per Ontinyent celebrem aquesta iniciativa del Govern del Botànic per impulsar una mobilitat més sostenible amb l’increment d’un 48% en 2018 de les ajudes als punts de recàrrega per a vehicles elèctrics

El pàrquing del Regall, junt a la plaça Major, compta ja amb un nou punt públic de recàrrega per a vehicles elèctrics, convertint-se en la quarta zona municipal existent a la capital de la Vall d’Albaida.

La instal·lació d’aquest punt de recàrrega ha estat possible gràcies a l’ajuda de l’Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (IVACE), entitat que depèn de la Conselleria d’Economia de la Generalitat Valenciana que encapçala Rafa Climent, de Compromís.

L’IVACE ha subvencionat el 80% del cost, és a dir, 11.676 euros dels 14.599 del preu d’aquesta nova infraestructura mitjançant el Programa d’Estalvi i Eficiència Energètica al Transport.

El nou punt és del tipus 2 de recàrrega a l’aire lliure, amb 2 connectors Mennekes i una potencia màxima de 22kw, podent donar servei a dos vehicles en simultani amb un temps de recàrrega de 33 minuts per a cada 100 quilòmetres. Segons la memòria Tècnica del programa d’Estalvi i Eficiència Energètica, la mitjana estimada de quilòmetres recarregats que es preveu és de 321.200 a l’any, el que suposa evitar l’emissió de 51 tones de CO2 anualment a l’atmosfera.

Cal remarcar que la Conselleria d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, a través de l’IVACE, ha donat suport en 2018 a un total de 248 punts de recàrrega per a vehicles elèctrics, amb un pressupost de 780.000 euros.

Aquestes ajudes s’emmarquen dins del Pla d’Impuls del Vehicle Elèctric elaborat per IVACE Energia i cal destacar que són un 48% superiors a les concedides el passat any 2017, en el qual es van subvencionar un total de 168 punts de recarrega elèctrics.

Així doncs, d’acord amb les dades de l’IVACE, els 248 punts es distribueixen en 138 estacions de recàrrega, la gran majoria d’elles d’ús públic, evitant així l’emissió a l’atmosfera de 2.100 tones de CO2 a l’any i 664.000 de combustible.

De la totalitat dels punts subvencionats, 173 corresponen a projectes presentats per part dels ajuntaments, els quals rebre una ajuda del 80% del cost dels projectes.

En les xicotetes i mitjanes empreses, on l’ajuda és del 50%, l’IVACE dona suport a 30 punts de recàrrega elèctrica i en les grans empreses, per a les quals la subvenció és del 40% del cost, es recolza la instal·lació de 45 punts de recàrrega.

Del total dels punts de recàrrega que l’IVACE ha subvencionat un total de 15 són de recàrrega ràpida, que tarden 20 minuts en una recàrrega completa, 110 de recàrrega semirràpida, que necessiten al voltant de 2 hores per a la recàrrega i la resta correspon a punts de recàrrega normal. Els punts de recàrrega d’aquest tipus necessiten 6-7 hores aproximadament per a realitzar a recàrrega.

Pla del Vehicle Elèctric

La directora general de l’IVACE, Júlia Company, ha recordat que l’evolució cap a una mobilitat sostenible constitueix un dels eixos prioritaris de l’IVACE en matèria energètica, ja que, “és el principal consumidor d’energia del País Valencià, el 40% de l’energia final, i amb la particularitat que pràcticament tot el seu consum és de derivats del petroli, la qual cosa incrementa notablement les emissions contaminants”.

Per açò, ha insistit la directora “la nostra estratègia passa doncs per impulsar les iniciatives que donen prioritat a les maneres de transport més netes i eficients i un dels principals punts en els quals es basa aquesta estratègia és el foment de la mobilitat elèctrica, per a açò hem elaborat el Pla d’Impuls del Vehicle Elèctric i Desplegament de la Infraestructura de Recàrrega.

El Pla estableix per a 2030 una quota de mercat del vehicle elèctric del 25% del total de vehicles venuts en el nostre territori. Al costat de l’objectiu d’implantació del vehicle elèctric, el Pla d’Impuls del Vehicle Elèctric arreplega també els objectius en matèria de la infraestructura de desplegament de recarrega.

Així es contempla aconseguir per a 2030 un total de de 270 punts de recàrrega ràpida ( 30 minuts de temps necessari para la recàrrega del 80%) i 2.100 punts de recàrrega semirràpida (entre una i dues hores per a la recarrega del 100%). La consecució d’aquests objectius porta associada una important disminució de de les emissions d’efecte hivernacle, que el Pla situa en 622.000 tones de CO2.

Arxivat en: Governs amb Compromís, Medi Ambient i Territori

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *