L’actriu Maria Juan i l’Assemblea Feminista Les Merudes guardonades als XXIII Premis Roure Valencià que lliura Compromís per Ontinyent

Nombrosos càrrecs institucionals de Compromís assistiran a l’acte. Entre ells, el senador Carles Mulet, la diputada Teresa Garcia, el conseller d’Economia Rafa Climent, els secretaris autonòmics Ferran Puchades i Fran Quesada i nombrosos alcaldes de la coalició valencianista

Compromís per Ontinyent ha presentat aquest matí en roda de premsa les entitats i persones guardonades amb els Premis Roure Valencià 2018.

Iniciava la roda la portaveu de la coalició Sílvia Urenya recordant la tradició de premiats des del 1996 amb el Roure Valencià, en què s’albiren els principis de Compromís: defensa de la nostra cultura, reivindicació de la llengua, defensors del sistema públic, cura i lluita per la terra i el medi ambient, i una ferma defensa de la igualtat.

Segons Urenya, “després d’estar 20 anys plantant roures per a resistir, ara els plantem per a persistir, i el que és més important, per a viure, i no hi ha millor manera de viure que rient. A més, és una de les millors maneres d’exportar el nom d’Ontinyent. Per això, Compromís per Ontinyent atorga el Premi Roure 2018 a Maria Juan Donat”.

La portaveu explicava els motius de la decisió d’atorgar aquest XXIIIé Roure Valencià: “Quan no tenim massa motius per a somriure, l’humor és indispensable per a seguir endavant. Maria, amb la personalitat que la caracteritza, porta el nom d’Ontinyent allà on va de la millor manera possible: amb humor”.

Urenya recordava que l’acte és obert a la ciutadania i que, per a assistir al sopar, només cal apuntar-se via xarxes, correu-e de Compromís o a través de qualsevol membre de la coalició.

Nicolau Calabuig, portaveu de Joves PV – Compromís per Ontinyent presentava el Roure Jove: “hem decidit atorgar el Premi Roure Valencià 2018 a l’Assemblea Feminista Les Merudes d’Ontinyent, per la tasca de defensa per la igualtat, contra la violència masclista, pel gran treball de lluita per la sororitat entre les dones i per totes les mobilitzacions que han promogut per visibilitzar la necessitat d’un canvi en la nostra societat”. Per a Calabuig, concedir aquest guardó suposa “el nostre compromís i suport actiu a totes les persones, especialment a les dones que fan un pas endavant per transformar les desigualtats que encara es troben massa presents en la nostra societat, on el número de dones assassinades per la violència del terrorisme masclista és inacceptable en ple segle XXI, i encara hui en dia hi ha dones que cobren menys que els homes per fer la mateixa faena”.

Aquest any comptarem en l’acte amb un centenar de persones que ja s’han apuntat al sopar posterior a l’acte, i amb un gran nombre de càrrecs institucionals de Compromís, entre d’altres, el senador Carles Mulet; el conseller d’Economia Rafa Climent; el secretari autonòmic de Justícia, Ferran Puchades; el secretari autonòmic de Medi Ambient, Fran Quesada, la diputada Teresa Garcia, la vicepresidenta de la FVMP, Eva Sanchis; l’alcalde d’Oliva, David González o l’alcalde d’Agullent, Jesús Pla.

Arxivat en: General

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *