Enric Nomdedéu al #DebatAmbCompromís a Ontinyent: “Amb la bona gestió que estem realitzant i un finançament just, podríem fer més polítiques d’ocupació”

Compromís per Ontinyent valora “molt positivament l’acollida d’aquest nou debat amb la ciutadania”

El secretari d’Ocupació de la Generalitat Enric Nomdedéu va apuntar que la millora de l’ocupació al territori valencià se situa per damunt de la mitjana estatal: “Aquestes dades indiquen una certa desestacionalització de l’economia valenciana que potser és resultat de les polítiques del Consell per a avançar cap a un nou model productiu més sostenible i equilibrat”.

Nicolau Calabuig, portaveu comarcal de Compromís,va  introduir el debat amb compromís sobre les noves polítiques d’ocupació i va presentar al Secretari Autonòmic d’Ocupació, Enric Nomdedéu. Calabuig va presentar les excuses de la nostra portaveu local, Sílvia Urenya, per no poder acudir al debat per exigències professionals d’última hora.

Calabuig va ressaltar en la seua introducció al tema de l’ocupació “que disposar d’un lloc de treball és una de les qüestions més fonamentals per a la qualitat de vida d’una persona i d’una família, perquè és el que ens permet sustentar el nostre dia a dia no sols econòmicament, sinó també pel que fa a la realització humana i al nostre avanç com a persones”. Així doncs, el portaveu comarcal va parlar del context actual de la nostra ciutat i comarca i va explicar que encara “hi ha moltíssima gent sense faena, i la majoria de la gent jove que treballa no pot fer-ho en allò relacionat amb la seua formació. Així, els últims anys s’ha produït una pèrdua progressiva de població que podem observar, per exemple, en el cas d’Ontinyent, on hem perdut quasi 2.000 habitants només els últims cinc anys. Una tendència que sols podrem revertir si ens centrem en planificar unes polítiques públiques d’impuls de la nostra economia productiva que faciliten l’atracció i la retenció d’activitats econòmiques a la nostra ciutat i a la nostra comarca”.

El portaveu comarcal va destacar de la tasca de Nomdedeu al front del Nou Servef “que ha començat a liderar una transformació i, si m’ho permeteu, humanització del Servei Valencià d’Ocupació per deixar de tractar la gent com a números i tractar-la com es mereix, com a persones”.

El secretari autonòmic d’Ocupació, Enric Nomdedéu, va valorar ahir dijous a Ontinyent “positivament la reducció de l’1,9% respecte al mes anterior en les darreres dades d’atur registrades el mes de juny segons les quals l’atur a la Comunitat Valenciana ha disminuït en 7.113 persones al juny”.

Nomdedéu va mostrar la satisfacció del Consell per unes xifres que demostren que “la situació va millorant, almenys en termes quantitatius”, encara que ha assenyalat que queden temes per a millorar com “l’excessiva precarietat amb els salaris estancats i l’alta temporalitat que encara predominen a l’economia valenciana”. Per a Nomdedéu “crida l’atenció que la disminució de l’atur no es concentra en el sector serveis, sinó que arriba també a la indústria i a la construcció, entre d’altres”. “Aquestes dades, indiquen una certa desestacionalització de l’economia valenciana que potser és resultat de les polítiques del Consell per a avançar cap a un nou model productiu més sostenible i equilibrat”.

Preguntat pel programa Avalem Joves Plus, el secretari autonòmic d’Ocupació, Enric Nomdedéu​, va fer públic que la nova edició d’aquest pla crearà 42 llocs de treball per a persones joves en el municipi i més de 200 en la comarca de la Vall d’Albaida.

Per a Nomdedéu, esta inversió reflecteix que “el compromís del Consell de la Generalitat Valenciana​ amb la creació d’ocupació estable i de qualitat és absolutament ferm i prioritari”.

Recordem que Avalem Joves Plus és un pla de subvencions d’ocupació destinades a la contractació de persones joves, qualificades i no qualificades, per part d’entitats locals, per a millorar l’ocupabilitat dels menors de 30 anys. S’estima que, amb este pla del Servei Valencià d’Ocupació i Formació, es crearan 5.400 llocs de treball en el conjunt del territori valencià. La bona acollida d’aquest programa del #NouServef en la seua edició anterior ha motivat que el Consell haja augmentat el seu pressupost, fins a superar els 100 milions d’euros, per a poder arribar al major nombre de joves possible.

Enric Nomdedéu va exposar que tots els contractes subvencionats per mitjà del programa seran de dotze mesos, ja que “el Servei Públic d’Ocupació aposta per l’estabilitat per a facilitar l’adquisició d’una experiència laboral més àmplia”. Així, el secretari autonòmic ha afirmat que “la nostra prioritat ha de ser propiciar un model de relacions laborals estable, de qualitat, que genere confiança i benestar per a la nostra societat”.

Al debat també es va parlar de l’impuls del #NouServef que està en procés de renovació a gran escala i també d’altres plans com #AvalemExperiència, dirigit a majors de 30 anys amb l’objectiu de millorar la qualificació professional i permetre el retorn al món laboral d’aquest important sector de la població. A més, cal destacar l’àmplia participació per part de les persones assistents al debat que, com sempre, van tindre l’oportunitat d’expressar lliurement el seu punt de vista sobre un tema que preocupa a tota la ciutadania, així com plantejar les preguntes i dubtes que tenien al voltant de la qüestió a tractar.

Des de Compromís per Ontinyent han valorat “molt positivament l’acollida d’aquest nou debat amb la ciutadania”. La portaveu Sílvia Urenya apuntava que “des de sempre ens hem compromès a fer de pont entre els càrrecs que té la nostra coalició a totes les institucions i la ciutadania. Amb eixa mentalitat vam encetar el cicle #DebatsAmbCompromís, amb l’objectiu d’acostar els nostres càrrecs a la nostra ciutat i comarca i posar-los a disposició de la ciutadania perquè els faça arribar de manera directa les preocupacions, dubtes i propostes.”

Arxivat en: Economia i Ocupació

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *