BUSCA LA DIFERÈNCIA entre la web municipal a dijous 24 de maig, dia de la publicació de la nostra nota de premsa on des de l’oposició “demanem més transparència i participació en el Govern d’Ontinyent”. Compara amb la captura de pantalla de la web municipal un dia després de la nostra queixa. Hui divendres 25 de maig ja no trobem igual la ubicació de la informació a la web.

A la nota de premsa del dijous 24 destacàvem que “S’han quedat en el bagul de l’oblit onze de les preguntes llançades des d’aquest grup de l’oposició (44% del total). Entre les preguntes presentades, Compromís considera que no és comprensible la no resposta al mal funcionament de la Bústia Ciutadana, cosa que s’evidencia quan, en el moment de la nostra pregunta al govern per registre d’entrada, hi havia preguntes de la ciutadania per respondre de l’any anterior. Tindre Bústia Ciutadana implica, a més de contestar les qüestions rebudes, fer-ne difusió i facilitar-ne l’accés, cosa que no passa en la web municipal, ja que la icona de la Bústia apareix en un lloc no molt visible en la pàgina principal, i amb una icona sense text que la identifique en les pàgines secundàries.”

Des de Compromís per Ontinyent estem orgullosos de comprovar com malgrat tot, ja que ens acusen als mitjans de comunicació i no a les Juntes de Portaveus, reconeixen els seus errors i canvien la informació de lloc segons els nostres requeriments.

Ara sols resta que s’ho creguen i comencen a treballar per una transparència i participació reals i no de mínims com estan fent fins ara. Les accions d’un Govern en transparència i participació sempre cal que s’enfoquen en benefici de la ciutadania i no en el benefici de la imatge pública de cap polític.

En definitiva, com un demanda de transparència de l’oposició modifica el comportament del govern socialista. El que demostra que l’oposició tenia raó amb les seues demandes. Primer el govern ens “insta”, però no directament sinó als mitjans de comunicació de “hacer una oposición más seria y no ocultar datos”.