La Vall d’Albaida millorarà els seus espais educatius amb 1,64 milions d’euros d’inversió dels plans de Diputació i Conselleria

Maria Josep Amigó, vicepresidenta de la Diputació, presentava ahir els plans a regidors, regidores, alcaldes i alcaldesses de la Vall d’Albaida i la Safor: “Són ajudes que es reparteixen seguint exclusivament criteris objectius, com hem fet a la Diputació des del 2015, i tots els centres municipals d’educació reglada rebran aquestes subvencions”

Des de Compromís per Ontinyent la portaveu Sílvia Urenya ha celebrat els 140.000 euros que rebrà el Lluís Vives del Pla de Manteniment d’Escoles i ha manifestat que: “La col·laboració entre ajuntaments, Diputació i Generalitat és indispensable davant la situació d’asfíxia financera dels ajuntaments valencians degut a l’infrafinançament, la qual cosa ha provocat que en moltes escoles no s’hagen practicat totes les actuacions de manteniment necessàries”

La comarca de la Vall d’Albaida rebrà 1,14 milions d’euros del Pla de Millora d’Espais Educatius Municipals 2018-2019 per condicionar 30 centres educatius

La segona fase del Pla Municipal de Manteniment d’Escoles permetrà millorar l’eficiència energètica de 5 col·legis d’infantil i primària de la Vall d’Albaida amb la inversió de 500.000 euros

La comarca de la Vall d’Albaida percebrà durant els propers dos anys una inversió d’1,64 milions d’euros per a millorar i condicionar els centres educatius gràcies als plans d’inversió en educació que desenvolupa la Diputació de València. Aquests fons es distribuiran a través del nou Pla de Millora d’Espais Educatius Municipals bianual que desenvoluparà la corporació provincial durant 2018 i 2019, i també mitjançant la segona fase del Pla Municipal de Manteniment d’Escoles que es durà a terme enguany.


“A la Diputació som molt conscients del gran esforç que han fet aquests anys els ajuntaments per a mantenir els seus centres educatius, per això a través d’aquests dos plans, des de la Diputació dediquem un pressupost inèdit a la educació pública i els recolzem”, així ho ha afirmat la vicepresidenta, Maria Josep Amigó, durant la presentació d’aquests dos plans amb alcaldes i alcaldesses de la Vall d’Albaida.

Amigó ha explicat les noves inversions en educació pública a alcaldes i regidors de les dos comarques, i ha detallat que amb el Pla de Millora d’Espais Educatius Municipals totes les escoletes infantils, conservatoris musicals i centres de formació per adults de titularitat municipal de les dos comarques rebran ajudes per a realitzar obres de condicionament i millora de les seues infraestructures.

La vicepresidenta ha explicat també que “són ajudes que es reparteixen seguint exclusivament criteris objectius, com hem fet a la Diputació des del 2015, i tots els centres municipals d’educació reglada rebran aquestes subvencions”.

El nou Pla de Millora d’Espais Educatius Municipals 2018-2019 invertirà a la Vall d’Albaida 1.140.000 euros per tal de millorar 30centres municipals d’educació reglada. Amb aquest programa, les 17 escoletes infantils, 12 escoles d’adults i 1 conservatori musical municipals que hi ha a les dues comarques percebran cadascun una ajuda de 38.000 euros.

El Pla Municipal de Manteniment d’Escoles de 2018 destinarà 500.000 euros a 5 CEIPS de la Vall d’Albaida, concretamens els d’Aielo de Rugat, Bellús, Beniatjar, Benicolet i al Lluís Vives d’Ontinyent. Amb aquestes ajudes, la Diputació complementa el Pla Edificant que desenvolupa la Conselleria d’Educació i col·labora en el finançament d’obres de millora de l’eficiència energètica dels centres que no s’inclouen al pla autonòmic, d’acord amb els criteris definits pel personal tècnic de la Conselleria.

El Pla de Millora d’Espais Educatius Municipals 2018-2019

El nou programa de la Diputació per al finançament de millores als espais educatius municipals comptarà amb un pressupost global de 10,3 milions d’euros i desenvoluparà un total de 270 actuacions en 160 municipis valencians: 169 a escoletes infantils, 13 a conservatoris musicals, i 88 a centres formatius d’adults. Durant el 2018 s’invertiran 6,4 milions d’euros que es destinaran als centres infantils, i al 2019 els 3,8 milions d’euros restants s’invertiran als conservatoris i les escoles d’adults.

El repartiment d’aquestes subvencions s’ha realitzat segons criteris objectius. El 44% del total es dedicarà a 86 municipis de menys de 5.000 habitants, inclosos dins del tram 1 del pla. El 30,7 % serà per als 46 municipis d’entre 5.000 i 20.000 habitants del segon tram, i el 25.5 % restant arribarà a les 69 localitats de més de 20.000 habitants.

Segons el tipus de centre educatiu, el 63% dels recursos del pla seran per a la millora de les escoletes infantils, el 32,5% per als centres de formació d’adults, i el 5 % per als conservatoris municipals.

El Pla Municipal de Manteniment d’Escoles 2018

La segona fase del pla que s’inicià al 2017 en col·laboració amb la Conselleria d’Educació comptarà amb un pressupost de 5.5 milions d’euros. El programa arribarà a 38 centres educatius d’infantil i primària de 34 pobles valencians per tal de millorar l’eficiència energètica d’aquells centres que no s’han acollit al Pla Edificant de la Conselleria.

Aquestes noves actuacions es sumen a les 44 intervencions realitzades durant el 2017 i suposen, en total, la millora de les condicions de més de 20.000 alumnes de 76 localitats. En els dos exercicis, el Pla Municipal de Manteniment d’Escoles haurà destinat 12,5 milions d’euros i haurà permés el condicionament de 82 centres públics d’educació.

La Diputació dedica 23 milions d’euros a l’educació pública

A través d’aquests plans, des del 2017 la corporació valenciana ha destinat 23 milions d’euros a la millora dels centres educatius públics valencians. Al final de la legislatura, s’hauran realitzat 352 actuacions en centres educatius en un total de 180 municipis de les comarques valencianes. Amb això, dos de cada tres municipis hauran rebut de la Diputació una inversió específica per a millora dels centres educatius.

Arxivat en: Educació, Cultura i Esport

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *