La portaveu de Compromís per Ontinyent, Sílvia Urenya, ha celebrat “la posada en marxa d’aquesta segona edició d’Avalem Joves Plus després de l’èxit de l’any anterior, amb més de 3.400 joves valencians contractats” i ha manifestat que aquest pla és una mostra més de “l’aposta del Govern Valencià per donar impuls a l’economia dels nostres pobles potenciant, en aquest cas, la inserció laboral dels més joves”

El Secretari d’Ocupació de la Generalitat Valenciana, el valencianista Enric Nomdedéu, ha manifestat que “amb aquesta aposta decidida del #NouServef i de la Conselleria d’Economia Sostenible, facilitarem que els ajuntaments, mancomunitats i diputacions, puguen comptar amb la generació més molt preparada de la nostra història per a modernitzar l’administració i incorporar nous coneixements i habilitats”

42 joves seran contractats enguany per a treballar a l’Ajuntament d’Ontinyent a través del programa de la Generalitat Valenciana Avalem Joves Plus, el programa de subvencions d’ocupació destinades a la contractació de persones joves, qualificades i no qualificades, per part d’entitats locals valencianes.

En paraules del Secretari d’Ocupació de la Generalitat Valenciana, Enric Nomdedéu, “aquest programa té una triple finalitat: millorar l’ocupabilitat dels menors de 30 anys, proporcionar-los experiència laboral i posar en valor el talent jove en l’administració pública.”

Segons va afirmar el Secretari Autonòmic en la roda de premsa de la presentació del programa, “a Ontinyent s’ha reduït en més d’un 20% l’atur entre els joves des que va arribar el Govern del Botànic en 2015, però tot i això encara hi ha centenars de joves que no tenen treball”.

Gràcies a Avalem Joves Plus, que compta amb una inversió de més de 100 milions d’euros, cofinançats pel Fons de Garantia Juvenil de la Unió Europea, aproximadament 5.400 joves menors de 30 anys treballaran en ajuntaments, mancomunitats i diputacions de tot el territori valencià.

Els contractes, d’un any de durada, es crearan en prop de 520 ajuntaments valencians, al voltant del 95% dels consistoris. “Gràcies la col·laboració entre els ajuntaments i el Consell podem dur a terme amb èxit programes com aquest, que ajuden a les i els joves valencians a millorar la seua experiència professional”, ha assenyalat Nomdedéu, qui a més ha destacat que “els ajuntaments comptaran amb la generació més preparada de la història per a modernitzar l’administració”.

En el cas d’Ontinyent, ja s’han iniciat els tràmits amb el SERVEF per a la contractació dels 42 desocupats que participaran enguany a la segona edició del programa “Avalem Joves Plus” del Consell. Aquest programa, dotat amb fons europeus i autonòmics, suposarà subvenció a la nostra ciutat de 650.000 euros, que l’Ajuntament, com ja va fer en la primera edició, complementarà amb altres 220.300 euros per equiparar els salaris de les persones beneficiàries als de la resta del personal municipal.

El procés de selecció per a aquest programa es farà com en la primera edició a través del SERVEF, que serà qui subministre el llistat de candidats/es als diferents llocs de treball. En tots els casos els i les aspirants hauran de ser menors de 30 anys i estar inscrits al Sistema Nacional de Garantia Juvenil. Segons els llistats definitius de demanda d’ocupació que s’han remés aquest dilluns des de l’Ajuntament al SERVEF, 31 dels beneficiaris deuran d’estar titulats i ocuparan llocs de feina als diferents departaments municipals, sent necessàries les següents titulacions: 13 CFGS Administració i Finances; 2 CFGS Animació Sociocultural; 2 Grau ADE; 2 Grau Magisteri en Educació Infantil; 1 CFGS desenrotllament d’aplicacions web / administració de sistemes informàtics; 1 CFGS en disseny gràfic; 1 Grau en Turisme; 1 Grau en Finances i Comptabilitat; 1 Grau en Treball Social; 1 Grau en Dret; 1 Grau en Ciències Polítiques o Sociologia; 1 Grau en Periodisme; 1 Grau en Arquitectura Tècnica; 1 Grau Enginyer Tècnic Industrial (rama electricitat); 1 Grau en Ciències de l’Activitat Física i de l’Esport; i 1 Grau en Pedagogia, psicologia, psicopedagogia o sociologia.

A més a més, es procedirà a la contractació de 11 persones no titulades entre 8 conserges, 2 peons d’obra i 1 ajudant de cementeri. En tots els casos les persones contractades tindran una dedicació de 37’5 hores setmanals durant 12 mesos, rebent una retribució mensual que anirà, segons la funció de la qualificació professional del lloc de treball, dels 1.083 als 1.627 euros bruts. El procés de selecció tindrà lloc durant les properes setmanes.

L’èxit d’Avalem Joves

L’edició d’Avalem Joves Plus de l’any passat va superar totes les expectatives de convocatòria i va anar un èxit, en donar ocupació a uns 3.400 joves. El bon acolliment d’aquesta iniciativa ha motivat l’augment del pressupost destinat a aquest programa per a poder arribar al major nombre de joves possible.

El pla de xoc del Servef contra la desocupació juvenil va rebre el reconeixement de la Unió Europea i la Comunitat Valenciana va ser l’única autonomia seleccionada per Brussel·les per a exposar les experiències reeixides per a la integració social dels joves. Aquest tipus de projectes han contribuït al fet que la desocupació entre el jovent valencià haja caigut per sota del 40 % per primera vegada des de 2009.

El secretari autonòmic d’Ocupació ha recordat que és “el projecte més ambiciós que ha dut a terme l’Administració per a incentivar la inserció laboral dels joves”. En aquesta línia, ha explicat que per al Servef és “una prioritat la integració laboral dels col·lectius amb majors dificultats d’inserció, com és el cas de la joventut”. Per a açò, “hem engegat unes polítiques que posen el focus també en els grups específics per a no deixar a ningú fora i crear un mercat laboral més inclusiu”, ha afegit.

Nomdedéu ha destacat que en aquesta edició tots els contractes subvencionats seran de 12 mesos, apostant així “per una major estabilitat que facilitarà l’adquisició d’una experiència laboral més àmplia”.

“Amb aquesta aposta decidida del #NouServef i de la Conselleria d’Economia Sostenible, facilitarem que els ajuntaments, mancomunitats i diputacions, puguen comptar amb la generació més molt preparada de la nostra història per a modernitzar l’administració i incorporar nous coneixements i habilitats”, ha assenyalat.