Compromís per Ontinyent pregarà al govern municipal la retirada de les plaques de Zaplana a la ciutat

Després de l’ingrés de l’expresident Eduardo Zaplana a la presó de Picassent, la coalició valencianista demanarà que “se li retire tot reconeixement físic i honorífic a Ontinyent”

Compromís per Ontinyent ha anunciat públicament que demanarà a través d’un prec al Plenari d’Ontinyent la retirada de totes les plaques o simbologia honorífica que faça referència a l’expresident de la Generalitat Valenciana, Eduardo Zaplana, després del seu ingrés en la presó de Picassent, detingut com a investigat per blanqueig de capitals i delicte fiscal.

La portaveu de la coalició valencianista, Sílvia Urenya, afirmava “la necessitat de restablir la decència, l’ètica pública i l’honorabilitat de les nostres institucions, que no tenen per què reconèixer res a persones que han estat empresonades per aprofitar-se’n de la seua posició de poder en benefici propi i no per treballar pel bé comú. Per això, pregarem al govern socialista de Jorge Rodríguez que retire dels edificis públics municipals qualsevol placa o element honorífic que duga el nom de Zaplana”.

Així doncs, Urenya assenyalava la placa de la piscina coberta com a exemple d’element que caldria retirar o substituir per un altre on no figurara el nom de l’expresident Zaplana, qui en paraules de la portaveu municipal de Compromís, “ha demostrat ser indigne de qualsevol reconeixement públic”.

De la mateixa manera, la portaveu valencianista afirmava que “les institucions públiques han de donar exemple en el que són les exigències bàsiques de pulcritud i decència, ja que són les garants dels drets de la ciutadania, i és molt perillós que es mantinguen els honors per a les persones que estan implicades en casos de corrupció que han saquejat els recursos públics que haurien d’anar a garantir eixos drets de les persones”.

Urenya concloïa remarcant que “la defensa de la dignitat de la política, l’impuls de la regeneració democràtica i la lluita contra la corrupció han sigut i són senyes d’identitat de Compromís. Per això seguirem treballant en eixe camí sempre que siga necessari per protegir els interessos de la ciutadania per damunt dels interessos dels corruptes”.

Arxivat en: General

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *