La Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives encapçalada per la vicepresidenta Oltra ha publicat al DOGV la licitació de les obres amb un pressupost de 200.000 euros

Des de Compromís per Ontinyent celebrem aquest pas decisiu per posar en marxa aquest servei tan necessari a la nostra ciutat després de set anys de paràlisi en l’adequació de la residència degut a l’immobilisme dels governs populars a la Generalitat 

La Consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives de la Generalitat Valenciana, Mónica Oltra, ha confirmat hui que la Residència de Discapacitats de la nostra ciutat s’obrirà al primer trimestre de l’any 2018.

La Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives va publicar ahir al DOGV la licitació de les obres, amb un pressupost de 200.000 euros que permetrà realitzar millores que l’administració autonòmica considera necessàries per poder posar en marxa l’ús de l’edifici, finalitzat en 2010 i pendent d’obertura des d’aleshores. Segons ha trascendit després de l’encontre, una vegada atorgada la llicència d’obres, aquestes s’adjudicaran previsiblement en juny. A finals d’any començarà l’equipament de les instal·lacions i la inauguració tindrà lloc al primer trimestre de 2018.

Cal recordar que el actual Govern Valencià no podia actuar a l’edifici fins assumir la seua titularitat, a la que es va accedir el passat mes de juny de 2016. En aquell moment, i coincidint amb una visita a Ontinyent per a acudir a unes jornades empresarials organitzades per COEVAL, la Consellera Mònica Oltra va visitar la residència i va anunciar que els tècnics havien trobat una sèrie de mancances a resoldre en l’edifici abans de poder procedir a la seua obertura.

Les obres a executar, que inclouen la realització de canvis en la cuina per a adaptar-la a un servei d’elaboració de menjars en lloc de catering (55.800 euros); adequació dels recintes de dutxa d’usuaris i personal per a preservar la intimitat dels mateixos i millorar la seua funcionalitat (17.400 euros) o adequació de la bugaderia per a dotar-la de més equipament (1.300 euros). També es contempla l’actualització del sistema automàtic de tancament i obertura d’eixides d’evacuació a la normativa actual (36.800 euros); estudi per a proposar un sistema de protecció del sol en les zones més afectades (13.500 euros); o la col·locació de solera i paviment d’exterior des de l’eixida del centre fins a eixir de la parcel·la de la residència, incloent un nou accés per als vianants front de l’entrada principal de la residència (9.700 euros).