La moció va ser aprovada amb el suport del PSOE, EU i Ciudadanos, mentre que el PP va optar per abtindre’s al·legant que el suport del govern de Rajoy garanteix el sistema públic i les pensions estan garantides

Les Pensions Públiques no solament són un dret, un símbol de progrés i una conquesta democràtica, sinó que aquests anys de crisi han sigut la base de l’economia de moltes famílies.

En els últims anys, hem anat veient com les retallades han afectat tot el sistema públic, i com s’ha deteriorat fins al punt en què vivim una situació d’alarma social pel perill que corre un dels pilars fonamentals de la nostra societat: el Sistema Públic de Pensions.

Tot el sistema públic hauria d’estar protegit per un consens de les forces polítiques. La sanitat, l’educació, els serveis socials… i les pensions. Una protecció al marge de disputes polítiques o de diferències ideològiques, perquè tot el sistema públic és l’únic que garanteix la igualtat de drets i oportunitats de la nostra societat.

Per totes aquestes raons, en abril del 2013 es crea la Mesa Estatal Pro-Referèndum de les Pensions, amb l’objectiu de promoure una reforma de la Constitució que incloga la protecció del Sistema Públic de Pensions.

La Mesa Estatal Pro-Referèndum de les Pensions està formada actualment per més de 170 organitzacions i un gran nombre de personalitats de sectors representatius de la societat, que són un exemple de pluralitat ideològica, política i territorial, cosa que evidencia el suport social a la iniciativa i als seus objectius.

És per tot açò que Compromís per Ontinyent vam presentar ala sessió del passat dijous 27 de maig del Plenari Municipal la moció de la Mesa Estatal Pro-Referèndum de les Pensions en què s’insta el Govern i el Congrés dels Diputats a promoure una reforma de la Constitució que incloga la prohibició expressa que qualsevol govern, actual o futur, puga retallar o privatitzar, totalment o parcialment, el Sistema Públic de Pensions. Un article que arreplegue, com a obligació constitucional, el manteniment del poder adquisitiu real de les pensions i, per tant, la impossibilitat que cap tipus de mesura, ja siguen retallades, pujades d’impostos, copagaments, augment de les tarifes dels serveis bàsics o qualsevol altra, puga afectar les pensions, excepte aquelles que siguen favorables per a elles.

Considerem que el blindatge constitucional de les pensions públiques és una lluita que afecta tota la ciutadania, per damunt de qualsevol diferència.

La moció va ser aprovada amb el suport del PSOE, EU i Ciudadanos, mentre que el PP va optar per abtindre’s al·legant que el suport del govern de Mariano Rajoy garanteix el sistema públic i les pensions estan garantides. Viure en una altra dimensió sembla que és la tònica diària de qui es veu en l’obligació de defendre les polítiques del govern de Rajoy.