Des de Compromís per Ontinyent mostrem la nostra satisfacció pel reconeixement de la tasca de Rafael Beneyto per part de la més alta institució parlamentària valenciana

Les Corts Valencianes han celebrat en el matí del 25 d’Abril el seu acte institucional, en el qual, el parlament ha lliurat l’Alta Distinció Parlamentària de les Corts “Francesc de Vinatea” a la Comissió d’Experts per analitzar els problemes financers de la Generalitat Valenciana, grup de treball format per Francisco Pérez García, Rafael Beneyto Cabanes, José Antonio Pérez García, José Ismael Fernández Guerrero, Vicent Peiró Ibáñez i Vicent Cucarella Tormo. Des de Compromís per Ontinyent volem destacar la participació del compan ontinyentí Rafael Beneyto Cabanes en aquesta Comissió.

L’acte de lliurament formava part de les celebracions amb motiu del Dia de les Corts Valencianes, el 25 d’Abril, i en el seu parlament el president de les Corts, Enric Morera, ha animat els valencians a convertir la reclamació “d’un finançament just i equitatiu” en una bandera comú “per combatre la desigualtat” en matèria d’inversions estatals i “l’infrafinançament” que converteix el País Valencià en ACTEun dels territoris més empobrits de tot l’estat.

Francisco Pérez, portaveu de la Comissió d’Experts, ha afirmat durant l’acte que “l’informe del finançament va assenyalar els gravíssims problemes financers de la Generalitat Valenciana. Informe que va estar reconegut per unanimitat per les diferents forces polítiques representades a les Corts”. Com s’ha demostrat en una de les primeres conclusions d’aquest informe, “hi ha una evidència empírica del dèficit de finançament valencià”.

Sílvia Urenya, portaveu de Compromís per Ontinyent, ha ressaltat la “satisfacció del col·lectiu ontinyentí per la merescuda alta distinció de les Corts atorgada al company Beneyto. Per a nosaltres, amb aquesta feina s’ha evidenciat el deute històric que l’estat espanyol té amb el poble valencià. Celebrem, a més, que totes les forces polítiques i socials estiguen d’acord a l’hora de reclamar un finançament just per als valencians i valencianes”.alta distincio corts