Casualitats de la vida, la mateixa setmana que el govern socialista oferia a Compromís per Ontinyent la possibilitat de constituir una comissió per a fer un seguiment de les inversions de la Generalitat a Ontinyent, s’informa els mitjans de comunicació de la decisió unilateral presa pel govern d’Ontinyent de la nova ubicació de l’hospital.

S’argumenta exactament el mateix que amb la majoria absoluta del PP: la urgència en decidir la ubicació i la urgència de disposar dels terrenys. Una urgència marcada més pel temps polític i electoral, que per cap altre criteri.

Tal com ja li vam dir a la majoria absoluta del PP, ens agradaria que es convocara el Pacte per la Sanitat, s’informara de la situació jurídica dels terrenys del pla de Sant Vicent, es plantejaren les diferents alternatives i s’escoltaren i analitzaren totes les opcions, sobretot, als professionals de la sanitat.

Però sobretot, ens agradaria primer tindre tancat amb la Conselleria la cartera i dimensió dels serveis sanitaris que necessitem i després, sense cap dubte i sense cap renúncia, treballar pel nou hospital que ens mereixem.

Per què ara tantes preses en prendre una decisió sense escoltar ningú? Ja fa 4 anys que gestionen l’urbanisme d’Ontinyent.

Hi ha urgències, i moltes: reforçar els serveis de salut mental, d’oncologia i pediatria. Per a començar, són urgències que els usuaris necessiten.

No renunciem al nou hospital, clar que no. No hem tingut un contacte directe amb la conselleria de Sanitat i no sabem si ara va de bo, confiem que sí, confiem en millorar el finançament a partir del pròxim 20 de desembre i que la Generalitat puga fer realitat les necessitats sociosanitàries dels valencians.

No ens agraden les preses, no ens agraden les decisions unilaterals sense escoltar altres opinions. El fet de decidir ubicació, posar una xicoteta partida al pressupost del 2016 i contractar de nou el projecte… ja ho hem vist abans.

Volem treballar i cooperar amb el govern socialista d’Ontinyent, volem la millor interlocució d’Ontinyent amb el Govern de la Generalitat, volem el nou hospital. Això sí, amb diàleg, amb participació i sense assabentar-se de les decisions per “exclusives” periodístiques.

Joan Gilabert

Portaveu del GPM Compromís a l’Ajuntament d’Ontinyent