QUÈ ESTEM FENT PER LES PERSONES?

Fa uns dies vaig ser convidat a un cicle de cultura general al CRIS, el centre de rehabilitació i integració d’Ontinyent a explicar el funcionament de les Corts Generals d’Espanya i de les institucions polítiques en general. Va ser una experiència enriquidora i fantàstica, el poder interaccionar i sentir el calor de les persones.

Els hi vaig explicar que les Corts Generals són un òrgan constitucional del Regne d’Espanya (que si que sóm un regne) constituït i regulat en la Constitució espanyola de 1978. D’acord a la Constitució, són els representants del Poble espanyol, tenint una configuració bicameral asimètrica, compostes per el Senat, considerat la cambra alta i el Congrés dels Diputats, conegut com la cambra baixa…

El que NO els hi vaig poder explicar és perquè la Salut Mental sembla que no és una preocupació per als nostres representants, tampoc no vaig poder explicar el que estant fent els membres de les Corts amb majoria del #PPruina per a pal·liar l’impacte de la crisi econòmica en un aspecte tan bàsic del nostre benestar com és la salut mental, ja que dia a dia comprovem com les retallades pressupostàries de les diferents administracions públiques estan limitant el dret a rebre una atenció de qualitat. Es redueixen els recursos, i moltes persones veuen amenaçat el seu dret a rebre una assistència més enllà dels serveis d’urgència. Al mateix temps, les situacions personals a conseqüència de la crisi estan provocant un augment d’una sèrie de problemes de salut mental com l’estrès, l’ansietat, o la depressió.

Llavors la pregunta que ens ve al cap és …Què estan fent per les persones amb malaltia mental i els seus familiars que estant reclamant ja fa temps –anys- que es mantinga l’atenció a més d’un milió de persones amb trastorn mental greu que viuen a Espanya?. Després de la experiència, la conclusió que he pogut treure, és que és fonamental l’ajuda, en forma d’inversió que realitzen les administracions públiques, que han de canviar radicalment les seues actuacions i pensar en la gent i per això no podem deixar abandonats a les persones, a TOTES les persones.

Com podem explicar-los que els polítics del #PPruina amb majoria absoluta al Congrés dels diputats i en les Corts Valencianes estan apostant per inversions en el Ministeri de Defensa i que eixos diners serien més que suficients per atendre les necessitats de la depenpència i dels serveis socials en general.

Per altra banda, també cadascun de nosaltres en el nostre dia a dia, dependrà que les persones amb un trastorn mental no vegen vulnerats els seus drets, tinguen accés a una atenció adequada, i sobretot, no es vegen discriminats per un motiu de salut.