El Centre Cultural Caixa Ontinyent ha iniciat la segona temporada de l’any amb l’exposició Hortografies, una mostra de fotografies de l’horta valenciana de l’autor Miquel Francés organitzada per la Regidoria de Sostenibilitat de l’Ajuntament d’Ontinyent, la Universitat de València i Caixa Ontinyent que ha comptat amb més de 100 visites en el seu primer cap de setmana.

L’exposició compta amb 37 peces i es dividix en quatre grans eixos: aigua, terra, paisatge cultural i comercialització; a través de fotografies plenes de colorit i realitzades en diferents èpoques de l’any, mostra el procés natural de l’horta, amb un protagonisme especial de les textures de cada una de les matèries que intervenen en el cicle agrícola. El treball forma part d’un projecte sobre l’horta de la Universitat de València en col·laboració amb el CSIC (Centre Superior d’Investigacions Científiques).

A l’acte d’inauguració, que va tindre lloc divendres passat, van assistir, a més de l’autor, el regidor de Compromís organitzador de l’exposició, Fran Quesada, l’alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, el Vicerector de la Universitat de València, Jorge Hermosilla, i el Responsable d’Obra Social de Caixa Ontinyent, Roberto Sanz.

Des de Compromís seguirem apostant per iniciatives com aquesta que posen en valor el nostre territori en oposició al model de destrucció del medi natural i agrícola del nostre país, degut a processos urbanístics depredadors.

L’exposició podrà visitar-se fins al 9 d’octubre, de dimarts a divendres de 18:00 a 21:00 hores, i dissabtes i diumenges de 12:00 a 14:00 hores i de 18:00 a 21:00 hores.