El regidor de Sostenibilitat de l’Ajuntament d’Ontinyent Fran Quesada, ha demanat una major implicació ciutadana en la recollida de residus, en haver-se detectat un increment en l’incompliment d’alguns punts de l’ordenança de neteja viària, el qual, ha recordat, pot comportar sancions.El regidor destacava que “la contribució de tots i totes és imprescindible: el reciclatge no només alleuja la demanda sobre els recursos de què disposem i redueix danys al medi ambient, sinó que ens permet estalviar costos en producció i reduir l’ús d’energia. Per això és important que la gent estiga conscienciada i actúe en conseqüència, perquè no es desitjable i és perfectament evitable que hajam de recórrer a ser rigorosos amb les sancions”, explicava.

Entre els incompliments més destacables, la regidoria ha destacat deixar bosses de fem a les papereres, ja que aquestes s’han de dipositar en els contenidors adients. A més, en el cas de la recollida porta a porta, la normativa prohibeix deixar el fem en la calçada o en la banda d’aparcaments, de manera que la regidoria ha recordat que cal deixar-lo en els poals o recipients adequats i sempre en la vorera. Els poals s’han de traure a partir de les 20.30 hores i arreplegar-se abans de les 8:30 hores de l’endemà.

En vistes a un tractament de residus més sostenible, Quesada ha recordat que no està permès abocar residus orgànics als contenidors de recollida selectiva, i que no es poden traure al fem ni pneumàtics ni materials de rebuig produïts en fàbriques, tallers o magatzems, havent-se de dipositar en l’ecoparc amb el procediment adient per a aquestos casos. A més, la regidoria ha recordat que està prohibit escampar, seleccionar, classificar i separar qualsevol material dipositat a la via pública en espera de ser arreplegat pels serveis municipals.

Respecte a l’ecoparc, Fran Quesada recordava que “el canvi de gestió d’estes instal·lacions ha marcat un abans i un després en matèria de reciclatge. Estem optimitzant la gestió de residus, reduint el seu impacte en la natura, aprofitant la màxima quantitat de residus possible i minimitzant al màxim les deixalles que van a parar a l’abocador o a la seua eliminació. volem que la ciutadania siga conscient dels beneficis ambientals del reciclatge i faça el millor ús possible d’estes renovades instal·lacions”, destacava. L’ecoparc d’Ontinyent es troba al Polígon Industrial El Pla, al Carrer de les Borreres (darrere del Parc de Bombers) i el seu horari és de dilluns a divendres de 8:30 a 20:00 en juliol, agost i setembre; i de 8:30 a 19:30 la resta de l’any; i dissabtes i diumenges de 9:30 a 13:00 durant tot l’any.