Front al PP que vol centralitzar els jutjats del Penal a la Ciutat de València, Compromís aposta per mantindre el Jutjat del Penal número 15 a Alzira, del que depenen Ontinyent i Xàtiva

Amb la situació actual que es troba el Jutjat del Penal nº 15 ubicat a Alzira i la situació en què es troben els diferents òrgans judicials a Alzira, des de Compromís hem organitzat la visita del Síndic de Compromís a les Corts Valencianes per a que conega la situació de primera mà per tal de poder traslladar aquesta problemàtica a les Corts Valencianes.

Com que aquesta qüestió afecta als partits judicials on es competent el Jutjat del Penal d’Alzira (Alzira, Xàtiva i Ontinyent), a banda dels regidors de Compromís per Alzira, hem estat presents Cristina Suñer, portaveu de Compromís per Xàtiva i Joan Gilabert, portaveu de Compromís per Ontinyent.

En paraules de Joan Gilabert: “en primer lloc hem mantingut una reunió amb el Degà del Col·legi d’Advocats d’Alzira, Antonio Llàcer. S’han tractat diferents temes, com ara la mala situació de les instal·lacions judicials i la el temps que porta pendent de realitzar el Palau de Justícia d’Alzira. Un altre dels problemes és que els Jutjats mantenen el mateix personal que fa uns anys cosa que perjudica a l’atenció de la gent i la tramitació dels assumptes. Per últim, s’ha parlat del torn d’ofici.”

El portaveu de Compromís a la Vall d’Albaida, Gilabert afegia: “El col·legi d’advocats s’ha vist en la necessitat de signar una pòlissa per tal de pagar als advocats donats els reiterats endarreriments en el pagaments de la Conselleria. Encara que a finals de juliol Conselleria ha pagat el primer trimestre de 2014, el Col·legi està pagant el segon trimestre de la pòlissa. Però han arribat a estar un any sense cobrar, provocant situacions difícils per als professionals.”

Compromís té clar i recolza els advocats d’Alzira que s’oposen a la “centralització” del Jutjat del Penal perquè suposaria un endarreriment en l’administració de justícia a més de suposar un increment en la despesa econòmica i de temps per a tots aquells implicats en un procediment penal (advocats, usuaris, forces de seguretat, etc). Quant l’interès general passaria per planificar un jutjat penal a Ontinyent i altre a Xàtiva, reduint despeses i guanyat en eficàcia; el PP aposta justament pel contrari.

Per finalitzar, hem pogut comprovar la mala situació de les actuals dependències del Jutjat del Penal. Enric Morera ha quedat impressionat per les deficiències de les instal·lacions per a un servei tan important. Deficiències que afecten als usuaris als professionals i als treballadors dels Jutjat que suporten unes condicions molt precàries. 

DSCF7011