L’estalvi assolit en la gestió permet ampliar en un 60% les ajudes a actuacions que es duran a terme principalment al casc antic

Joan Gilabert, regidor d’Hisenda destaca que “les subvencions de l’Ajuntament són reals i no virtuals com les del Consell”

Un total de 26 famílies, comerços, comunitats de propietaris i associacions es beneficiaran del II Pla de Rehabilitació de Vivendes d’Ontinyent, posat en marxa pel Govern d’Ontinyent i dotat amb 120.000 euros que s’invertiran principalment al casc antic. Així ho han anunciat hui els regidors de Territori i d’Hisenda, Rebeca Torró i Joan Gilabert, en la roda de premsa on han donat els detalls d’un programa que va en la línia de “reinvertir l’estalvi aconseguit estos anys en afavorir a les persones amb ajudes reals, i no virtuals com les del Consell del Partit Popular, que ha abandonat la política de vivenda tot i tenir les competències al respecte”, destacaven.

Aquest II Pla ha augmentat en un 60% la seua dotació pressupostària respecte a l’any anterior (de 50.000 a 120.000 euros), el que ha possibilitat que s’aproven 26 de les 28 subvencions que s’han sol·licitat dins del termini corresponent (un 31% mes que en l’any anterior, quan s’atorgaren 18), segons les dades oferides per Rebeca Torró. La regidora de Territori ha explicat que els resultats d’aquesta nova convocatòria demostren la necessitat d’estes ajudes per tal d’incentivar la rehabilitació de vivendes. “Està clar que no podem arribar a tot ni a tots –ha declarat Torró-, però el Govern d’Ontinyent té com a prioritat fomentar l’activitat i ajudar a la gent, mentre altres amb més recursos i competències prefereixen mirar cap altre lloc”.

El regidor d’Hisenda, Joan Gilabert coincidia en contraposar l’acció “d’un Ajuntament que intenta aplegar a tots els llocs amb la d’una Generalitat que ha abandonat a les famílies també en matèria de vivenda. Les famílies si que paguen els seus préstecs als bancs, i front això, el Consell prefereix pagar coses com les factures dels seus desgavells al circuit de Xest i abandonar a les persones”.

Gilabert recordava que els 50.000 euros del I Pla de Rehabilitació va ser fruit del superàvit obtingut l’any anterior, que els 120.000 pressupostats enguany son fruit de l’estalvi en la despesa corrent, i avançava que “la demanda que hem tingut en aquest pla justifica que fem un nou esforç en un III Pla per a 2015, perquè és moment d’estar més que mai amb les persones, que han de ser la prioritat”, destacava.

rebeca i joano