Aquest 15 de setembre serà un dia històric, per la importància del fet que a la nostra ciutat comence un nou curs universitari i amb una nova carrera que consolida la Universitat de València a Ontinyent. I com no, dóna fruit a l’aposta en ferm del govern ontinyentí per fer una “ciutat educadora”.

Una nova llicenciatura, que s’inicia per una demanda i iniciativa d’ontinyentins que creuen en la seua ciutat, i que nosaltres pensem que és el moment i que toca  consolidar aquest projecte universitari i invertir en futur. A diferència d’altres organismes, el govern  ontinyentí aposta per l’educació, per l’alumnat, pel professorat i volem seguir en la línia de millorar els serveis educatius i universitaris.

Com regidor d’educació, comprovar que les passes per fer d’Ontinyent una ciutat receptora d’alumnes, de professorat, d’activitats culturals i educatives van pel bon camí i així els seus primers fruits en eixa nova promoció de FCAFE que  s’uneix a les de Magisteri i ADE. M’ompli de felicitat i responsabilitat. Car anem a estar observats per les famílies, per la comunitat educativa i per la societat que han apostat per Ontinyent. I arribat aquest punt ens preguntem si eixe és el sostre? Ja vos dic que no, des de la regidoria, des  del govern municipal, juntament a una consolida i saneja FUVA i la Universitat seguirem en el camí d’invertir en Educació, que és sense dubte, fer-ho en clau de futur. Observar en aquests dies centenars d’estudiants pels voltants de l’aulari és un toc d’atenció en eixe encisador projecte, és l’aposta de fer d’Ontinyent una ciutat referent, un pas qualitatiu que volem encetar de la mà de la societat ontinyentina, un compromís en millorar les instal·lacions i serveis, és repte que accepte de molt de gust, no sol com regidor sinó també com a ciutadà, perquè no podem fallar a eixos centenars d’estudiants i famílies que  han elegit al nostre campus per realitat els seus somnis, les seues il·lusions, en definitiva  el seu projecte educatiu i personal, que marcarà la seua vida laboral i formativa. I a canvi Ontinyent què  rebrà?  Ho tinc molt clar, creixerem com a referent en ciutat educadora, serem seu d’eixos estudiants i professorat, que durant el curs acadèmic ens deixaran un ventall d’activitats i propostes culturals. associatiu, una ajuda que ens ajudarà com a ciutat i serà una porta més per a la diversitat econòmica de la ciutat.

Com deia i pense, tenim un gran repte per davant  que hem de treballar tots a una per seguir creixent com a campus universitari, com a  ciutat receptora de joventut, com un referent en matèria educativa, el qual  ens permeta a exercir de capital de la Vall, i ser un model i un exponent en progrés per a comunitats i poblacions veïnes.  Ser seu universitària  una ciutat com la nostra és un privilegi que hem de  seguir  mantenint  si volem créixer com a poble culte i amb futur.

PEPEPepe Pla
Regidor d’Educació, Joventut i Esports