Vicent Xavier Vila afirma que: “aquest 28 de juny, cal un suport explícit a les demandes i necessitats de la població LGTB +.”

Compromís per la Vall d’Albaida, mitjançant el seu secretari d’organització Vicent Xavier Vila, ha explicat :”el 28 de juny de 1968 es va succeir diverses revoltes Stonewall (EUA) per denunciar la criminalització a la qual estaven sotmeses les persones LGTB +. Des de llavors, les organitzacions socials, commemoren a tot el món l’Orgull LGTB +, reivindicant els drets, la dignitat i la igualtat per a lesbianes, gais, transsexuals, bisexuals i intersexuals. Les LGTBfòbia, lluny de desaparèixer, continua manifestant-se en les aules, les llars, els centres d’oci i treball, i fins i tot, les administracions i serveis públics.”

Vila continuava: “Aquestes actituds són més acusades en temps de crisi econòmica, on els drets de totes les persones, i especialment les més estigmatitzades socialment, trontollen constantment. De nou, aquest 28 de juny, cal un suport explícit a les demandes i necessitats de la població LGTB +.”

Per la seua banda, Joan Gilabert, portaveu al grup municipal i primer tinent d’alcalde a l’ajuntament d’Ontinyent afirma que: “Cal un reconeixement explícit a tots aquells sectors vinculats a les lluites socials, per ser els i les màximes responsables que ara mateix hi haja certs drets reconeguts a les persones LGTB +, com també de l’existència d’iniciatives municipals, comarcals, de País o de qualsevol altre àmbit, que busquen representar un compromís amb la lluita col·lectiva per la igualtat i la llibertat real d’aquestes persones. “
Vicent Xavier Vila recorda que: “encara que l’any 2005 es produí una modificació del Codi Civil, pel matrimoni entre persones del mateix sexe i que s’hagen aprovat lleis com l’anomenada “Llei d’identitat de gènere”, queda molt de camí per recórrer, i així ho demostren per exemple les estadístiques de violència a les aules o la discriminació als llocs de treball, entre moltes d’altres que les associacions LGTB + i de drets humans posen de manifest amb les seves reivindicacions.”

Per tot això des de Compromís es declara que: “denunciem explícitament l’homofòbia, lesbofòbia, bifòbia i transfòbia, així com expressem el nostre compromís concret des de tots els àmbits de la nostra actuació institucional en la posada en marxa de mesures per eradicar aquesta xacra social. Sol·licitem al govern de l’Estat que promoga la despatologització de les identitats transsexuals i intersexuals, sense que els drets sexuals i sanitaris d’aquestes persones es vegen perjudicats. Expressem el nostre desacord contra les retallades socials, especialment aquells referits a la prevenció i el tractament del VIH, i sobretot, en el cas de les persones migrants. Reivindiquem una educació pública, laica, de qualitat i que atenga la diversitat com a requisit mínims per crear un espai educatiu on imperen els valors democràtics i de tolerància. Igualment ens comprometem a col·laborar activament, mitjançant polítiques públiques en els termes en què estiga previst legalment, en la defensa de la diversitat familiar, lluitant contra qualsevol tipus de discriminació que puguen patir les famílies homoparentals, tant materialment com simbòlicament.”
Tots dos coincident en que : “Des de Compromís ens comprometem a donar suport de manera activa a l’associacionisme LGTBI+, especialment entre la joventut, així com atendre les seues demandes i propostes de forma real i activa.”