Joan gilabert, de Compromis: “El pressupost per a l’equipament és de 210.000 euros i la residència d’Ontinyent és una ‘prioritat’ per a Compromís per Ontinyent i per suposat per a la nostra ciutat.”

El primer tinent d’alcalde, Gilabert afegis:”L’aposta del Govern d’Ontinyent passa per destinar l’estalvi de la bona gestió com un element “clau” per fer possible l’obertura.”

L’Ajuntament iniciarà les obres de l’escomesa elèctrica en obtenir una autorització de la Diputació i la Conselleria equiparà el centre als pròxims mesos.

L’obertura en 2015 de la Residència de Discapacitats d’Ontinyent finalitzada i sense ús des de 2010 està prop de fer-se realitat. Així s’ha constatat a la visita que aquest dimecres ha realitzat a la residència el Secretari Autonòmic de Dependència, Manuel Escolano, acompanyat per l’Alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, el primer tinent-alcalde, Joan Gilabert i el cap de Secretaria de Caixa Ontinyent, Vicent Ortiz.

A la visita s’ha posat en comú l’estat de l’actuació, s’ha ratificat 2015 com a data d’entrada en funcionament del centre, i s’ha confirmat que l’Ajuntament iniciarà les obres de l’escomesa elèctrica només obtenir una autorització de l’àrea de carreteres de la Diputació (necessària per travessar una via depenent d’esta administració), així com que la Conselleria equiparà el centre als pròxims mesos.

Des del govern d’Ontinyent s’apunta l’aposta del Govern per destinar l’estalvi de la bona gestió com “un element clau per fer possible l’obertura després de tants anys, perquè sense diners per a assumir la dotació de les connexions d’aigua i llum, tot seguiria parat”. Cal recordar que l’escomesa de llum inicialment havia d’estar a càrrec de la Conselleria, però l’Ajuntament l’ha assumida per agilitzar el procés. L’alcalde també ha incidit en la importància del treball “conjunt i coordinat” entre les diferents administracions per assolir objectius que beneficien a la ciutadania.

S’ha confirmat que el pressupost per a l’equipament és de 210.000 euros i que la residència d’Ontinyent és una “prioritat” per Ontinyent.

El Secretari Autonòmic i el membres del Govern s’han reunit també amb els pares dels usuaris del centre de dia i el centre ocupacional d’Ontinyent per explicar-los la nova ordre de la conselleria respecte a l’aplicació del copagament. En aquest cas, des del Govern d’Ontinyent es va garantir que l’ajuntament no aplicarà cap copagament als dependents, encara que així ho aprove la conselleria.